OOOOOOOOOO Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Witam mam problem w audi a4b8, ale nawet nie wiem czy jest on warty uwagi, czy to tylko drobnostka. Mam automatyczną skrzynie biegów i w momencie naciśnięcia pedału gazu słychać taki lekki stuk, ten sam stuk występuje w momencie puszczenia gazu, gdy wcisnę ponownie, to znowu pojedynczy stuk. Bieg jest ciągle ten sam, więc tu chyba nie chodzi o skrzynie, wydaje mi się że to coś w zawieszeniu, auto posiada napęd quattro i nie wiem czy nie jest to po prostu jakiś luz w układzie, spotkał się ktoś z takim czymś?
Monti Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 1 godzinę temu, OOOOOOOOOO napisał(a): Witam mam problem w audi a4b8, ale nawet nie wiem czy jest on warty uwagi, czy to tylko drobnostka. Mam automatyczną skrzynie biegów i w momencie naciśnięcia pedału gazu słychać taki lekki stuk, ten sam stuk występuje w momencie puszczenia gazu, gdy wcisnę ponownie, to znowu pojedynczy stuk. Bieg jest ciągle ten sam, więc tu chyba nie chodzi o skrzynie, wydaje mi się że to coś w zawieszeniu, auto posiada napęd quattro i nie wiem czy nie jest to po prostu jakiś luz w układzie, spotkał się ktoś z takim czymś? Do sprawdzenia poduszki silnika, skrzyni i mocowanie dyfra. Przy okazji zobacz czy wał nie ma luzów.
OOOOOOOOOO Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Godzinę temu, Monti napisał(a): Do sprawdzenia poduszki silnika, skrzyni i mocowanie dyfra. Przy okazji zobacz czy wał nie ma luzów. dobra sprawdzę te rzeczy, ale dodam że przy wyższych prędkościach tj. >60 tych stuków nie słychać, ani nie czuć, nie wiem czy one wtedy nie występują czy po prostu są tłumione przez coś.
Rekomendowane odpowiedzi