bazz2 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu No więc od początku, znajomy w aucie ma lampy na zwykłym xenonie, świeci to mocno średnio. Klosze widać że poprzedni właściciel ogarnął bo są odmalowane ale co z tego jak soczewka swoje najlepsze dni miała 15 lat temu. I teraz pytanie, jaka będzie najlepsza opcja modernizacji tych świateł biorąc też pod uwagę jakość do ceny bo nie jest to już świeże auto. Regeneracja odbłyśników to raczej krótkotrwały efekt (przynajmniej tak było u mnie), szukać jakiejś soczewki 2.5"? Jeśli tak to co tam wchodzi bez rzeźby? Czy grzebanie przy xenonie mija się z celem bo i tak zaświeci słabo i lepiej szukać lamp bi-xenon i wrzucić do nich 3" soczewkę?
Langista Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Niby dlaczego krótkotrwały efekt? Na nowo zakłada się warstwę chromu, robiłeś to w garażu sprayem że krótko trzymało?
bazz2 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Pędzlem Wysyłkowo robiłem to 2 lata temu, mam zdjęcia jak to świeciło po montażu i porównując jak świeci teraz to jest różnica, może miałem pecha i trafiłem na słaby zakład który się tym zajmuje. Chyba że palniki tak dostały przez te 2 lata.
Langista Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Najwidoczniej trafiłeś na zakład, który nie zrobił tego jak trzeba. Do tego palniki też się wypalają i najpierw ich moc słabnie, a potem barwa przechodzi w zimny niebieski, następnie czerwień i fiolet. Tak samo zużywają się też przetwornice.
bazz2 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu To z palnikami to pamiętam bo jak kupiłem auto były różowe, teraz wciąż są białe (3 letnie osramy) więc to raczej wina metalizacji. Reasumując według Ciebie najprostszym sposobem będzie regeneracja obecnych soczewek? Miałeś może styczność z 2.5" projektorami bi-led? Wchodzi to bez rozklejania lampy? Bo jak trzeba będzie je rozklejać to chyba najprostszym sposobem będzie regeneracja odbłyśników i jako tako będzie to świecić.
Rekomendowane odpowiedzi