MoorPH Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 W radiu BLAUPUNKT AUDI GAMMA CC RDS jest opcja taka ze radio samo przełącza sie o pełnej godzinie z trybu TAPE na RADIO na wiadomości. To jest fajna opcja dla mnie. Problem w tym ze niewiem jak to włączyć. A dokładniej. Jakiś czas temu to mi nie działało. Później coś zrobiłem i zaczęło sie tak dziać, tylko następnym problemem jaki napotkałem jest to ze włącza mi sie stacja jakiej nie chce.. A mianowicie POLSKIE RADIO ;( Chciałbym by to działało i w związku z tym mam pytanie jak to włączyć i jak przeprogramować częstotliwość na którą radio ma się przestawiać?? Z góry wielkie dzięki za wsparcie Moje radyjko. [br]Dopisany: 14 Maj 2009, 16:48_________________________________________________Mam nadzieje ze wszyscy wiedzą o co mi chodzi, ze wyjasnilem to w miare zrozumiale.
august Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Trochę późno, ale dla potomnych odpowiedź zostanie. To o czym piszesz - to jest funkcja TP. Czyli przełączanie z TAPE na radio gdy nadawane są dane o ruchu drogowym (Traffic P... cośtam). Gdy jest włączona ta funkcja - TAPE się wyłączy gdy przyjdą informacje dzięki RDS, że któraś ze stacji nadaje informacje o ruchu drogowym, a że u nas w Polsce mało która stacja nadaje te informacje to przełącza się rzadko.
Rekomendowane odpowiedzi