Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kapiące skropliny w nietypowym miejscu Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. 

Zauważyłem kapanie najprawdopodobniej skroplin z nietypowego miejsca. Kapie z karoserii pod kierowcą , przy mocowaniu poduszek skrzyni. Wydaje mi się że to nie jest normalne. Gdzie szukać odprowadzenia skroplin? 

IMG_20250914_203733.jpg

IMG_20250914_203714.jpg

IMG_20250914_203648.jpg

Edytowane przez karolus.w
Opublikowano

To woda z odpływu klimatyzacji.

Opublikowano

Nie powinna być gdzieś rurki odprowadzającej, tylko po konstrukcji podwozia ma spływać?

Opublikowano

To jest z parownika w aucie, rurka idzie z niego na sam dół karoserii i ma wyjście właśnie w tym miejscu.

Opublikowano
23 minuty temu, Langista napisał(a):

To jest z parownika w aucie, rurka idzie z niego na sam dół karoserii i ma wyjście właśnie w tym miejscu.

Jeszcze podkopie temat, bo to kapie od strony kierowcy. Szukam na forum gdzie powinno być ujście, i z tego co znalazłem to ujście powinno być od strony pasażera.

I drażni mnie to że ta woda spływa po konstrukcji, wiadomo że tam będzie powstawać rdza. Można z tym coś zrobić? Jakąś dodatkową rurkę lub coś podobnego?

Opublikowano

Jak od strony kierowcy, to jest odpływ spod ECU pod maską. Te auta tak jeżdżą 20 lat i nic nie rdzewieje, nie bój się.

Opublikowano

Ok. Dzięki za informację. Będę się starał z tym żyć :D nie zwracając na to uwagi, ale jest to wkurzające :)

P. S. Jeśli jest to odpływ spod EKU to skąd tam woda, w upalne dni?