karolus.w Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września (edytowane) Cześć. Zauważyłem kapanie najprawdopodobniej skroplin z nietypowego miejsca. Kapie z karoserii pod kierowcą , przy mocowaniu poduszek skrzyni. Wydaje mi się że to nie jest normalne. Gdzie szukać odprowadzenia skroplin? Edytowane 14 Września przez karolus.w
karolus.w Opublikowano 15 Września Autor Opublikowano 15 Września Nie powinna być gdzieś rurki odprowadzającej, tylko po konstrukcji podwozia ma spływać?
Langista Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września To jest z parownika w aucie, rurka idzie z niego na sam dół karoserii i ma wyjście właśnie w tym miejscu.
karolus.w Opublikowano 15 Września Autor Opublikowano 15 Września 23 minuty temu, Langista napisał(a): To jest z parownika w aucie, rurka idzie z niego na sam dół karoserii i ma wyjście właśnie w tym miejscu. Jeszcze podkopie temat, bo to kapie od strony kierowcy. Szukam na forum gdzie powinno być ujście, i z tego co znalazłem to ujście powinno być od strony pasażera. I drażni mnie to że ta woda spływa po konstrukcji, wiadomo że tam będzie powstawać rdza. Można z tym coś zrobić? Jakąś dodatkową rurkę lub coś podobnego?
Langista Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Jak od strony kierowcy, to jest odpływ spod ECU pod maską. Te auta tak jeżdżą 20 lat i nic nie rdzewieje, nie bój się.
karolus.w Opublikowano 16 Września Autor Opublikowano 16 Września Ok. Dzięki za informację. Będę się starał z tym żyć nie zwracając na to uwagi, ale jest to wkurzające P. S. Jeśli jest to odpływ spod EKU to skąd tam woda, w upalne dni?
Rekomendowane odpowiedzi