blind0 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Witam:) Padła mi przetwornica w jednym z reflektorów, wyjmując ja widać że ta kostka z lampy do podłączenia przetwornicy jest w jakieś niebieskiej mazi czy cokolwiek to jest Orientuje się ktoś jak wymienić ta kostkę? Chce założyć inna przetwornice ale szkoda wsadzać piny w taki syf. Sama wtyczka działa bo na chwilę podpiąłem inną przetwornice ale szkoda tego nie wymienić jak już reflektory wyjęte. Pozdrawiam :))
P.Wiśnia Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Ale to nic niezwykłego. To niebieskie to specjalny smar zabezpieczający piny przed utlenianiem. Nie musisz go usuwać, w drzwiach powinieneś mieć taki sam lub w kolorze żółtym. Edytowane 6 godzin temu przez P.Wiśnia
blind0 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu O proszę, tego się nie spodziewałem. Dziękuję za uświadomienie 👍 Zastanawiam się czy mogę w takim razie założyć przetwornice o innych numerach niż te co mam obecnie ? Bo ciężko z dostępnością. Lepiej jakaś starą używkę czy nowy zamiennik ?
Muskel1 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Jaką masz teraz przetwornicę? Ta to na zdjęciach? ...329A?
Muskel1 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Musisz szukać z tym samym numerem bo Ty masz przetwornice do lamp skrętnych. Przetwornice od lamp nieskrętnych mają inny numer i nie pasują do skrętnych. Poza tym, zwróć uwagę na to aby koniecznie data produkcji było po 16.05.2007 gdyż jest to poprawiona wersja. Te wsześniejsze były wadliwe i nie trzymały napięcia, co prowadziło do gaśnięcia żarników w czasie jazdy. Data produkcji widoczna jest na naklejce (Twoje są z 19.06.2007r).
blind0 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Dzięki za odpowiedź 👍 Rozumiem że w grę wchodzą tylko używki w takim razie. Te przetwornice były też montowane w późniejszych latach w którymś VAGu? Bo kupno takiej z 2007 to może być krótka przygoda z żywotnością.
Muskel1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Używki to loteria. Zamienników nie polecam. Poducentem tych przetwornic jest firma AL (Automotive Lighting), co jest widoczne na naklejce. Numer producenta AL jest inny niż numer części nadany przez Audi. Numerem części Audi jest 8E0941154A Numer części AL to 1307329154 lub 1307329114. Przetwornice te stosowane były także w innych markach takich jak Mercedes (W211), czy Peugot. Jeżeli będziesz wyszukiwał tylko po numerze części Audi (8E0...) to dostępność jest niewielka, dlatego musisz szukać po numerze AL. Dostępność jest dużo większa i do niedawna były dostępne nawet nowe.
blind0 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Dzięki wielkie za pomoc, doceniam✌️ Mocno przydatne informacje. Pozostaje szukać czegoś sprawnego :)) Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Tu masz nowe oryginalne https://ebay.us/m/j92yGz
Rekomendowane odpowiedzi