Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zakodować, żeby prawe lusterko obniżało się po wrzuceniu wstecznego w Audi A4 B9?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Podpowie ktoś jak zakodować opadające lusterko przy wbicu biegu wstecznego? Deta 2017 

Rozwiązane przez Muskel1

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Masz pamięć foteli?

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Masz pamięć foteli?

Nie mam 

Opublikowano

To nie da rady.

Opublikowano
23 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

To nie da rady.

Jesteś pewien? nie mam pamięci fotela, a lusterko opada przy włączeniu biegu wstecznego..

i przełączniku ustawionym na prawe lusterko. Chyba , że w wersjach poliftowych coś zmieniono.

Opublikowano

Jakie masz sterowniki? lowline, midline czy highline?

Opublikowano

u mnie przy sterownikach mid opadanie lusterka działa, brak pamięci foteli

Opublikowano

Od midline powinno obsługiwać, lecz nie u wszystkich działało. Masz składane lusterka?

Opublikowano

tak, ale wydaje mi sie ze to tylko kwestia kodowania bo kiedys w sluzbowce skodzie nie mialem skladanych a opuszczaly sie przy wstecznym. trzeba wziac pod uwage ze 'lusterko opuszczone' to po prostu zapamiętana inna pozycja lusterka - mi się początkowo nie opuszczało bo ta pozycja 'opuszczona' była w tym samym miejscu co 'podniesiona'. wystarczyło przełączyć przełącznik lusterka na lusterko prawe, wbic wsteczny, opuścić lusterko poprzez manetkę tak żeby dopasowac sobie tą pozycję 'opuszczoną' i od tamtej pory działa

Opublikowano

Składane lusterka dokładałeś czy miałeś fabrycznie?

W VW Skodzie i Seacie jest to w prawie wszystkich modelach możliwe aby zakodować.

W A4 B9 lusterka muszą mieć potencjometry zapamiętujące pozycje na osi X i Y. Jeżeli ich nie mają lusterko po zakodowaniu opuści się, ale nie powróci do pierwotnej pozycji. 

Niech kolega @michasssxDD zakoduje u siebie na próbę czy będzie działało jak należy.

Opublikowano
  • Autor

@Muskel1 mogę spróbować tylko jakie w końcu to kodowanie jest? 😁😁😂

Opublikowano
  • Rozwiązanie

Sterownik drzwi pasażera (52)-> długie kodowanie-> bajt 4-> aktywuj bit 2 i bit 3

Tak jak już wyżej napisane, pokrętło ustawiania lusterek musi być ustawione na prawe lusterko.

Opublikowano

@michasssxDD daj znać czy się powiodło.

Opublikowano
W dniu 12.10.2025 o 09:58, Muskel1 napisał(a):

Składane lusterka dokładałeś czy miałeś fabrycznie?

W VW Skodzie i Seacie jest to w prawie wszystkich modelach możliwe aby zakodować.

W A4 B9 lusterka muszą mieć potencjometry zapamiętujące pozycje na osi X i Y. Jeżeli ich nie mają lusterko po zakodowaniu opuści się, ale nie powróci do pierwotnej pozycji. 

Niech kolega @michasssxDD zakoduje u siebie na próbę czy będzie działało jak należy.

składane lusterka fabrycznie miałem, może to kwestia tego, może tego że mam sterowniki drzwi mid. trzeba też pamiętać że lusterka 'wracają' dopiero po przekroczeniu określonej prędkości wprzód

Opublikowano

Składane wymagają przynajmniej wersji midline.  Dlatego pewnie u Ciebie działa. Dodatkowo składane lusterka posidają silniczki z potencjometrami.