Opublikowano 11 Października 202511 Paź Witam. Podpowie ktoś jak zakodować opadające lusterko przy wbicu biegu wstecznego? Deta 2017
Opublikowano 11 Października 202511 Paź Autor 13 minut temu, Muskel1 napisał(a): Masz pamięć foteli? Nie mam
Opublikowano 11 Października 202511 Paź 23 minuty temu, Muskel1 napisał(a): To nie da rady. Jesteś pewien? nie mam pamięci fotela, a lusterko opada przy włączeniu biegu wstecznego.. i przełączniku ustawionym na prawe lusterko. Chyba , że w wersjach poliftowych coś zmieniono.
Opublikowano 11 Października 202511 Paź u mnie przy sterownikach mid opadanie lusterka działa, brak pamięci foteli
Opublikowano 11 Października 202511 Paź Od midline powinno obsługiwać, lecz nie u wszystkich działało. Masz składane lusterka?
Opublikowano 12 Października 202512 Paź tak, ale wydaje mi sie ze to tylko kwestia kodowania bo kiedys w sluzbowce skodzie nie mialem skladanych a opuszczaly sie przy wstecznym. trzeba wziac pod uwage ze 'lusterko opuszczone' to po prostu zapamiętana inna pozycja lusterka - mi się początkowo nie opuszczało bo ta pozycja 'opuszczona' była w tym samym miejscu co 'podniesiona'. wystarczyło przełączyć przełącznik lusterka na lusterko prawe, wbic wsteczny, opuścić lusterko poprzez manetkę tak żeby dopasowac sobie tą pozycję 'opuszczoną' i od tamtej pory działa
Opublikowano 12 Października 202512 Paź Składane lusterka dokładałeś czy miałeś fabrycznie? W VW Skodzie i Seacie jest to w prawie wszystkich modelach możliwe aby zakodować. W A4 B9 lusterka muszą mieć potencjometry zapamiętujące pozycje na osi X i Y. Jeżeli ich nie mają lusterko po zakodowaniu opuści się, ale nie powróci do pierwotnej pozycji. Niech kolega @michasssxDD zakoduje u siebie na próbę czy będzie działało jak należy.
Opublikowano 12 Października 202512 Paź Autor @Muskel1 mogę spróbować tylko jakie w końcu to kodowanie jest? 😁😁😂
Opublikowano 12 Października 202512 Paź Rozwiązanie Sterownik drzwi pasażera (52)-> długie kodowanie-> bajt 4-> aktywuj bit 2 i bit 3 Tak jak już wyżej napisane, pokrętło ustawiania lusterek musi być ustawione na prawe lusterko.
Opublikowano 13 Października 202513 Paź W dniu 12.10.2025 o 09:58, Muskel1 napisał(a): Składane lusterka dokładałeś czy miałeś fabrycznie? W VW Skodzie i Seacie jest to w prawie wszystkich modelach możliwe aby zakodować. W A4 B9 lusterka muszą mieć potencjometry zapamiętujące pozycje na osi X i Y. Jeżeli ich nie mają lusterko po zakodowaniu opuści się, ale nie powróci do pierwotnej pozycji. Niech kolega @michasssxDD zakoduje u siebie na próbę czy będzie działało jak należy. składane lusterka fabrycznie miałem, może to kwestia tego, może tego że mam sterowniki drzwi mid. trzeba też pamiętać że lusterka 'wracają' dopiero po przekroczeniu określonej prędkości wprzód
Opublikowano 13 Października 202513 Paź Składane wymagają przynajmniej wersji midline. Dlatego pewnie u Ciebie działa. Dodatkowo składane lusterka posidają silniczki z potencjometrami.