Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z Adblue, napędem i układem regulacji prędkości w Audi A4 B9 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry Panowie/Panie. Poszukuję pomocyz moją b9. Poczytałem trochę, przewertowalem forum, ale nie do konca znalazłem rozwiązanie mojego problemu. Zaczynając od początku.

Zaczął mi się włączać komunikat odnośnie Adblue w losowych momentach jazdy, po czym znikał (różnie - raz po prostu w trakcie jazdy, raz po zgaszeniu i odpaleniu silnika lub po dłuższym postoju ) , na kompie u mechanika żadnych błędów... Problem z tymi komunikatami zniknął sam z siebie. Jakis czas później podczas jazdy przy wrzuceniu na tryb sport i wyższych obrotach (powyżej 3tys) samochód jakby odciął gaz i wpadly dwa komunikaty :

'Napęd awaria-prosze udac sie do serwisu ' oraz drugi 'Uklad regulacji prędkości obecnie niedostępny, patrz instrukcja ' ale po zgaszeniu oba komunikaty znikają i wszystko wraca do normy do momentu przekroczenia wyższych obrotów -wtedy sytuacja się powtarza, a po ponownym uruchomieniu znowu jest ok. Na codzień jeździłem przez jakiś czas po prostu nie przekraczając 3 tysięcy obrotow i jest ok, ale dzisiaj znowu wpadl komunikat adblue razem z check engine.. Na ten moment zostało mi jeszcze 500 km i nie wiem co z tym fantem zrobić. Myślę nad zakupem nowego lub uzywanego  sterownika adblue ale nie wiem czy kupić taki sam czy szukać z innym oznaczeniem na końcu (moj wrzucam w fotkach podglądowych) . Podpowiedzcie co zrobić, od czego zacząć, za co się zabrać najpierw żeby i na wysokich obrotach nie było problemu z jazdą no i żeby ogarnąć to adblue. Prosze o pomoc 

Messenger_creation_FD470E27-6DC5-4E4A-89CC-0365D7224510.jpeg

Messenger_creation_03AF412D-DBE6-4AEF-9564-F91626F7E181.jpeg

Messenger_creation_FB284E6F-1264-4741-9D95-A4ADBD3683E8.jpeg

Messenger_creation_69ECB85E-2E14-40DB-A8B5-362C7945B7BB.jpeg

Edytowane przez Adam1994

Opublikowano

W pierwszej kolejności wykonaj i wrzć pełny auto-scan. 

Opublikowano
  • Autor
31 minut temu, Muskel1 napisał(a):

W pierwszej kolejności wykonaj i wrzć pełny auto-scan. 

Czy mogę to zrobić zwykłym autoscanerem jakimś kupionym w internecie czy koniecznie muai to byc z obdeleven? Nigdy nie korzystałem z takich urządzeń a widze ze duzo osób korzysta właśnie z tego

Opublikowano

Najlepiej VCDS.