Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oświetlenie ambiente w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Założyłem u siebie paski led na drzwi jako oświetlenie ambiente z alliexpres, tylko mam problem z podłączeniem elektrycznym, mój zamysł był żeby podłączyć to do oświetlenia klamek, probówka chciałem sprawdzić który kabel to plus a który minus ale podczas sprawdzania oświetlenie klamki gasło.. tak jakby było jakieś zabezpieczenie, na multimetrze pokazuje normalnie 12v i nie gaśnie klamka a jeżeli sprawdzam probówka lub podłączę oświetlenie z aliexpres to odrazu gaśnie i nie ma tam prądu, to samo sie dzieje z przyciskiem do szyb, wie może ktoś jak rozwiązać ten problem? 

Po podpięciu się pod oświetlenie klamek mimo że nie działało mam błąd, Oświetlenie wewnętrzne drzwi.  I opis: elektryczna usterka w obwodzie elektrycznym 

Opublikowano

Sterownik odłącza napięcie i rejestruje jako błąd, gdyż pobór mocy jest za wysoki jak na oświetlenie klamki czy przycisku. Jest to interpretowane przez sterownik jako zwarcie. 

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Sterownik odłącza napięcie i rejestruje jako błąd, gdyż pobór mocy jest za wysoki jak na oświetlenie klamki czy przycisku. Jest to interpretowane przez sterownik jako zwarcie. 

I jak mogę rozwiązać ten problem? Nigdzie indziej nie znalazłem w pełni działającego 12v po zapłonie w drzwiach 

Opublikowano
28 minut temu, Mietek2951 napisał(a):

Nigdzie indziej nie znalazłem w pełni działającego 12v po zapłonie w drzwiach 

Bo tam nic takiego nie ma. Musisz doprowadzić z oświetlenia przestrzeni nóg, a jak takiego nie masz, to z BCM1.

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Bo tam nic takiego nie ma. Musisz doprowadzić z oświetlenia przestrzeni nóg, a jak takiego nie masz, to z BCM1.

Mam oświetlenie nóg ale trochę roboty z tym będzie żeby się wpiąć w oświetlenie nóg, znalazłem jeszcze prąd w głównej kostce ale tam chyba jest staly 12v? Bo po wyłączeniu auta nie zanika

Opublikowano
1 godzinę temu, Mietek2951 napisał(a):

znalazłem jeszcze prąd w głównej kostce ale tam chyba jest staly 12v?

Aby móc odpowiedzieć na to pytanie, należy wiedzieć, o którym przewodzie mowa, kolor, przekrój, numer pinu i w której wtyczce. Jasnowidzem nie jestem.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Aby móc odpowiedzieś na to pytanie należy wiedzieć, o którym przewodzie mowa, kolor, przekrój, numer pinu i w której wtyczce. Jasnowidzem nie jestem.

Pin 20 i 19 takie grubsze dwa kable,brązowy i czerwony.  Dam bezpiecznik najbliżej miejsca gdzie się wlutuje i powinno działać 😁

Opublikowano

O którym sterowniku mowa?

Opublikowano
  • Autor

19 minut temu, Muskel1 napisał(a):

O którym sterowniku mowa?

O sterowniku drzwi 8K0959793M

Opublikowano
Teraz, Mietek2951 napisał(a):

O sterowniku drzwi 

O sterowniku drzwi 8K0959793M

Kolego da radę bardziej precyzyjnie? Czy trzeba wszystko jak z nosa wyciągać?

Masz tam 4 wtyczki, z czego dwie wchodzą w grę bo mają odpowiednio 20 i 32 pinów. O której mowa?

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Kolego da radę bardziej precyzyjnie? Czy trzeba wszystko jak z nosa wyciągać?

Masz tam 4 wtyczki, z czego dwie wchodzą w grę bo mają odpowiednio 20 i 32 pinów. O której mowa?

Chodzi mi dokładnie o te dwa kable zaznaczone na zdj. Zdjęcie poglądowe z internetu ale moduł i kostki są identyczne 

IMG_6075.jpeg

Opublikowano

Mówi o T20f/19 na którym jest terminal 30 po ST2 SC8.

Opublikowano

No ale tam jest zacisk 30 więc jak podłączycz tam oświetlenie, to będzie cały czas świeciło.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

No ale tam jest zacisk 30 więc jak podłączycz tam oświetlenie, to będzie cały czas świeciło.

Właśnie nie do końca bo ono działa tak że jest w każdych drzwiach moduł + jeden główny moduł który podłączyłem pod plus po zapłonie za bezpiecznikami i jeżeli gaśnie główny moduł to te w drzwiach automatycznie też 

Opublikowano

W dzwiach jest tylko jeden sterownik. O jakim module piszesz?

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

W dzwiach jest tylko jeden sterownik. O jakim module piszesz?

W sensie ze w tym oświetleniu co kupiłem to w zestawie jest 5 modułów, 4 do drzwi i jeden główny, sterują one ściemnianiem, zmienianiem kolorów itp 

Edytowane przez Mietek2951

Opublikowano

No dobra, ale skoro tak jest, to jest tam dołączona instrukcja jak podłączyć. Wrzuć ja tutaj.

Opublikowano
2 minuty temu, Mietek2951 napisał(a):

W sensie ze w tym oświetleniu co kupiłem to w zestawie jest 5 modułów, 4 do drzwi i jeden główny 

Muskel nie wyjąłeś swojej szklanej kuli i stąd te dopytywanie...

Opublikowano

Pożyczyłem koledze, więc muszę pytać...

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

No dobra, ale skoro tak jest, to jest tam dołączona instrukcja jak podłączyć. Wrzuć ja tutaj.

Nie ma instrukcji właśnie, ale już ogarnąłem podpiąłem 4 moduły w drzwiach pod stały plus i dałem bezpiecznik dodatkowy, sterownik główny podpiąłem pod 12v po zapłonie więc oświetlenie gaśnie gdy zamknę auto a zapala się gdy otworzę i finalnie to wyszło tak

IMG_6095.jpeg

IMG_6096.jpeg

IMG_6085.jpeg

IMG_6087.jpeg

IMG_6090.jpeg