Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Rezanie ori grilla na S4/RS4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ps. zresztą widziałem jedną B7 z plastrami miodu i ori halogenami i nie wygląda na wieś tuning :cool1:

Jakies zdjecia by sie przydaly ;)

No faktycznie ladnie wyglada :good:

Mówisz, masz :wink4:

1.jpg

Jak dla mnie to nie jest wieś tuning :gwizdanie:

Opublikowano

to auto malika zdaje się, w dodatku "z drugiej strony" :mysli:

W rzeczy samej :tongue4:

Ja podejmę jednak ryzyko przeróbki grilla na RSa i zostawie go z wiejskimi kratkami. Moja fura, moje prawo :tongue4:

Opublikowano

Ale ja ciągle myślę żeby to zrobić na ori plastrze miodu :naughty:

Opublikowano

Ale ja ciągle myślę żeby to zrobić na ori plastrze miodu :naughty:

albo kupic podobna albo taka sama siatke i po sprawie :naughty:
Opublikowano

Mały VT

Grill ori

b6clasic.jpg

i RS

b6rs4.jpg

Opublikowano

jak dla mnie nawet nawet :good:

Opublikowano

I jeszcze jeden VT,tym razem w wersji black

b6rs413.jpg

[br]Dopisany: 18 Maj 2009, 16:48_________________________________________________Gdyby ktos chcial w swojej B6 wyrezac grilla S4 to pisac do mnie na priv poniewaz znalazlem gotowy material z ktorego mozna wyrezac chyba idealne piony do ori zderzaka.

Ja na razie zajme sie proba przerobki na RSa, a jak nie wypali to dopiero biore sie za S4

Opublikowano

A ja z nudów zrobiłem coś takiego znajomemu.5 min.pracy koszt ok 20 zł a cieszy.Co prawda mógł być ton jaśniejszy ale było kupowane w wielkim pośpiech .

zwykła kratka pomalowana pod kolor oryginalnego grilla od S4.Z tego co wiem dużo osób ma taki grill i nie pasuje do dolnej kratki

f108201ed6d66157m.jpg

6d340af4d7249aa9m.jpg

dec67c9616da7c14m.jpg

411ea59be3f81cd8m.jpg

Opublikowano

oooo a może by pomyślec zeby zrobic w taki kolor góre i dół ori a4 w b6 ?? Dobrze Ci to wyszlo wąski :good:

Opublikowano

zawsze jest to jakieś rozwiązanie, szczególnie dla niewymagających :wink4:

ja tymczasem po kilku dniach poszukiwań plastrów miodu stwierdzam, że jest lipa bo nigdzie nie można dostac nawet czegos w podobie plastórw z grilla RS'a :disgust:

jedyne wyjście to własnoręczne stworzenie plastrów a z tym to już nie tak hop siup :mysli:

Opublikowano

Mały VT

Grill ori

b6clasic.jpg

i RS

b6rs4.jpg

Pawel tak szczerze brakuje tu jednak dokladki dolnej bo przy tej standardowej jak dla Mnie delikatnie sie gryzie...

Gril Pieknie wyglada ale te kratki przy halogenach..

Dawaj cala dokladke rs4 :naughty:

Opublikowano

chyba miales na mysli dokladke s line w niej kratki halogenowe sa wlasnie plastrem miodu, bo w b6, rs4 nie bylo :gwizdanie:

Opublikowano

chyba miales na mysli dokladke s line w niej kratki halogenowe sa wlasnie plastrem miodu, bo w b6, rs4 nie bylo :gwizdanie:

No tak s-line :good:

Opublikowano

A ja raczej myślałem nad stworzeniem RSa bo brakuje tego w B6 :confused4:

Opublikowano

Z tym RS'em jak juz pisałem łatwo nie będzie bo wzór plastra jest bardzo nie typowy i są dwa wyjścia albo go stworzyć albo znaleźć coś podobnego.

A jedyny podobny jak na razie wylookałem w Hondzie Civic

http://moto.allegro.pl/item636295129_honda_civic_coupe_2004_2005_grill_nowy.html

Opublikowano

Hmmm.. czy ja gdzieś napisałem, że za wszelką cenę chcę zrobić RS'a :wink4:

Chciałbym, ale jeżeli nie uda mi się znaleźć odpowiedniego materiału to temat odpuszczam bo nie mam technicznych możliwości stworzenia odpowiednio mocnego grilla

Sam wzór to jakbym się pobawił da radę zrobić i nawet mam na to jeden patent ale nie wiem jak byłoby z wytrzymałością tego "produktu"w trakcie codziennej eksploatacji na polskich drogach :mysli:

Na chwilę obecną dużo łatwiejsze wydaje mi się wyrezanie grilla S niż RS, chociaż początkowo sądziłem inaczej.

Opublikowano

paulo77 nie poddawaj się :tongue4: Ja mam już od dawna patent na taki grill :cool1:

Opublikowano

paulo77 nie poddawaj się :tongue4: Ja mam już od dawna patent na taki grill :cool1:

podeslij mi na priva swojego patenta, a ja zrobie i bedzie wiadomo czy warto robić

jak będzie lipa to nie zmarnujesz sobie w przyszłości grilla :decayed:

ja mam drugiego więc moge zaryzykować :wink4:

Opublikowano
:no: Najpierw sam z tym powalczę :cool1: