Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z czujnikami parkowania w Audi A6 C6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...zakupiłem A6 C6 i mam problem z czujnikami parkowania. Po załączeniu biegu wstecznego jest cisza i żadnych wyświetleń na ekranie oraz zauważyłem że na desce jest  brak włącznika PDC...auto posiada czujniki w tylnym zderzaku oraz centralkę sterująca jednak brak jest włącznika..po wyjęciu zaślepki nie ma tam nawet kostki zasilającej która by sugerowała że taki włącznik kiedykolwiek tam był..czy może mi ktoś podpowiedzieć jak i gdzie ewentualnie podłączyć takie zasilanie bądź czy jest możliwość że taka kostka jest gdzieś z tyłu za schowkiem wciśnięta ? Ogólnie nawet w ustawieniach MMI w opcji systemu parkowania są dwie opcje podświetlone ..od częstotliwości i głośności czujników jednak nie reagują one na zmianę pokrętła tylko cały czas są na pozycji max czyli na 9 ....co może być przyczyną że nie idzie nic regulować ? Czy możliwe że przez brak tego włącznika? 

Opublikowano

Jak masz tylko w tylnym zderzaku czujniki to nie będzie przełącznika. A jeżeli nie działa PDC to znaczy że jest z nimi jakiś problem. Musisz zrobić pełny skan auta i wrzucić tutaj.

Opublikowano

Inna możliwość, auto wyjechało z fabryki bez czujników i po przygodzie ktoś wstawił zderzak z czujnikami, bo tylko taki używany dostał. Nie byłby to pierwszy taki przypadek.

Aby to poprawnie zweryfikować oraz zdiagnozować potrzebny jest rozkodowany VIN oraz pełny auto-scan z auta.

Opublikowano
  • Autor

Po przeskanowaniu vcds wywaliło błędy na wszystkich czujnikach z komunikatem o zawarciu w masie.....ktoś mi podpowiadał na forach że winny może być buzzer robiący zwarcie....jest to możliwe żeby uszkodzony dawał komunikat o zawarciu masy na 4 czujnikach ? 

Opublikowano

Proszę wrzucić pełny auto-scan,  a nie opisywać co wywaliło.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Przed południem jutro dodam przy wizycie u mechanika...dziś wymieniłem 4 czujniki i centralkę.... Regulacja częstotliwości i dźwięku w ustawieniach ożyła a głośniczek załącza się przy włączeniu wstecznego za każdym razem..i na tym koniec...z dwa razy może zadziałały prawidlowo przy " zasłanianiu czujników" i zamilkły...przed południem wstawię screenshot z vcds z bledami

Opublikowano

Nie Screenshot tylko pełny auto-scan w formie pliku tekstowego .txt