Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Analiza logów Audi A4 B5 1.8T AWT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Proszę o analizę logów w moim nowym zakupie. 

WWW.VAGLOGS.COM

WWW.VAGLOGS.COM

WWW.VAGLOGS.COM

Samochód ma 81000KM przebiegu. To moja pierwsza styczność z 1.8T i nie wiem dokładnie jak to auto powinno jechać. Planuję stage 1 i chciałbym podjechać do tunera sprawnym autem, które generuje seryjną moc.  Nowe świece, przepływomierz Bosch, zawór DV OE, zaworek odmy OE, nowe przewody podciśnienia, filtr paliwa Mann. 

Opublikowano
57 minut temu, krzysiu3426 napisał(a):

Cześć. Proszę o analizę logów w moim nowym zakupie. 

WWW.VAGLOGS.COM

WWW.VAGLOGS.COM

WWW.VAGLOGS.COM

Samochód ma 81000KM przebiegu. To moja pierwsza styczność z 1.8T i nie wiem dokładnie jak to auto powinno jechać. Planuję stage 1 i chciałbym podjechać do tunera sprawnym autem, które generuje seryjną moc.  Nowe świece, przepływomierz Bosch, zawór DV OE, zaworek odmy OE, nowe przewody podciśnienia, filtr paliwa Mann. 

Wszystko git, delikatnie przeladowuje turbo dolem, warto sie przyjrzec n75 i wezykom przy nim.

Opublikowano

Jak nowy 👍

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, DivaynEays napisał(a):

Wszystko git, delikatnie przeladowuje turbo dolem, warto sie przyjrzec n75 i wezykom przy nim.

Dziękuję za odpowiedź. Przewody przy n75 założyłem nowe silikonowe fmic performance. Wcześniej jak robiłem logi to sytuacja z przeładowaniem w okolicach 2400 obrotów też występowała i mnie zastanawiała. Moją uwagę przykuł Solenoid v. duty cycle, który u mnie osiąga średnio 40%. Patrząc na logi innych użytkowników mieli znacznie więcej. 

Opublikowano
5 minut temu, krzysiu3426 napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź. Przewody przy n75 założyłem nowe silikonowe fmic performance. Wcześniej jak robiłem logi to sytuacja z przeładowaniem w okolicach 2400 obrotów też występowała i mnie zastanawiała. Moją uwagę przykuł Solenoid v. duty cycle, który u mnie osiąga średnio 40%. Patrząc na logi innych użytkowników mieli znacznie więcej. 

zrob log z odpieta wtyczka z n75 (same 115+118)

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, DivaynEays napisał(a):

zrob log z odpieta wtyczka z n75 (same 115+118)

http://www.vaglogs.com/file/115-118-Zatrzymany-3c3ab188-057a-4c3c-9cc7-b105633c7a15

Powyżej log z odpiętą wtyczką z n75. Z tego co widzę to nic się nie zmieniło. Czy to oznacza, że mój zaworek nadaje się do wymiany? Jeżeli tak to koniecznie zamawiać oryginał czy Pierburg będzie ok? Wg Etki mój zaworek ma numer  026906283H. W hurtowni mam dostępny Pierburg 7.01805.01.0 

Opublikowano
Godzinę temu, krzysiu3426 napisał(a):

http://www.vaglogs.com/file/115-118-Zatrzymany-3c3ab188-057a-4c3c-9cc7-b105633c7a15

Powyżej log z odpiętą wtyczką z n75. Z tego co widzę to nic się nie zmieniło. Czy to oznacza, że mój zaworek nadaje się do wymiany? Jeżeli tak to koniecznie zamawiać oryginał czy Pierburg będzie ok? Wg Etki mój zaworek ma numer  026906283H. W hurtowni mam dostępny Pierburg 7.01805.01.0 

To na pewno nie jest z odpieta wtyczka. 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, DivaynEays napisał(a):

To na pewno nie jest z odpieta wtyczka. 

http://www.vaglogs.com/file/115-118-Zatrzymany-49bc348d-8dae-4ab8-a1fe-dab87069e9aa

Mój błąd. Odłączyłem zaworek pod kolektorem. Teraz już z odłączonym N75 :D 

Opublikowano
6 godzin temu, krzysiu3426 napisał(a):

http://www.vaglogs.com/file/115-118-Zatrzymany-49bc348d-8dae-4ab8-a1fe-dab87069e9aa

Mój błąd. Odłączyłem zaworek pod kolektorem. Teraz już z odłączonym N75 :D 

n75 daje d*py. 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, DivaynEays napisał(a):

n75 daje d*py. 

Dziękuje bardzo za pomoc. Czy mógłbyś napisać jak to zdiagnozowałeś? N75 w moim aucie ma numer 

058906283E. Oryginał to koszt prawie 500zł. Do wyboru jeszcze Febi, Vemo i chińczyki. Czy polecisz jakiś n75, który zdaje egzamin? 

Opublikowano

7.01343.04.0 ten zamow, bedzie git.