Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc przy dobraniu węża układu chłodzenia w Audi A4 B9 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc, potrzebuje pomocy przy doborze węża 
image.png.24e10edabd4fd7e3265140017bca6644.png

2.0TFSI , CYMC, vin -WAUANAF47HN019338 - wąż ktory idzie ze zbiorniczka, szukałem ale bez sukcesów, w sklepie też średnio się udało panu mi pomóc, jest jakis kod na tym kolanku, ale prowadzi do nikąd

Rozwiązane przez marcin_o23

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Nie kupisz samego kolanka. Jest napewno razem z wężem.

Opublikowano

Ten kod to numer wewnątrz -zakładowy na produkcji, pomaga przy magazynowaniu i dostarczaniu przedmiotów na odpowiednie stanowiska. W przypadku tych węży interesuje Cię tylko numer na wężu. Tych kolanek nie dostaniesz nigdzie, może jak dobrze poszukasz to na aliexpress znajdziesz.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

No raczej potrzebuje na juz zrobic to nie chce mi sie bawic w szukanie a potem czekanie z ali, bo leje sie z tego jak nie wiem co, jak patrze np. w Dlinkerze to na schematach jest ten wąż ale nie ma oznaczenia, albo ten dlinker jakis lewy jest xd(no albo ja :D)

Opublikowano
  • Rozwiązanie

wydaje mi się że jest to: 8W0122449AT

Opublikowano
  • Autor

Tak to ten, dzieki, ale to jest zrobione, z króćca leci a tu trzeba kawał węża kupować, dzieki za pomoc

A jeszcze pytanie mam, ile litrow plynu wchodzi, bo zlalem sporo tym koreczkiem na dole, jak juz tak nasyfilem to postanowilem ze zmienie sobie plyn na g12evo, widzialem jakis film ze gosc plukal chyba 2-3 razy woda destylowana i potem 2-3 razy plynem juz docelowym, ktos moze opisac mi procedure, pierwszy raz to robie.

Opublikowano

Nie trzeba nic płukać, dzisiaj płyny są już zamienne. O ile swojego nie trzymałeś w aucie od 15 lat, to dolewasz tego, czego chcesz i jest ok. Kup sobie dwie banki po 5l i będziesz miał w zapasie na następną wymianę rozrządu czy termostatu.

Opublikowano
  • Autor

Nawet jak nie wiem jaki plyn tam jest obecnie? nie płukać? @Langista

Opublikowano

W tym roczniku na bank masz już nowego typu płyn, wierz mi, ten płyn jest dłużej na rynku, jak model B9.

Opublikowano
  • Autor

No ogolnie mialem chlodnice juz wymieniana i zbiorniczek, ale robil to mechanik i nie orientowalem sie jaki plyn zalali 

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Przecież to nie wchodzi do końca, zobacz w środku w tej końcówce z węża, czy oring się nie podwinął.  Do tego warto zawsze wazeliną takie miejsca (lekko) posmarować. Najpierw załóż zawleczkę ale nie do końca, potem nakładaj wężyk i domknij zawleczkę.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

No teraz dostalem tez rade ze wlasnie mozna posmarowac i zawleczka ma byc niby do konca wsadzona

sprobuje raz jeszcze, bo do chlodnicy tez mi nie wchodzi koncowka, z jedna sie silowalem, zmienilem zawleczke na ta ze starego przewodu i sie trzyma, a te nie chca 😕

Opublikowano
  • Autor

Do chlodnicy wlozylem - nie sila a po prostu sa wyprofilowane te przewody, wlozylem tak by idealnie sie spasowaly, przekrecilem obrocilem wtedy ten wąż, cofnął się jakoś i zblokowal i siedzi a przy zbiorniczku ni chuuuuuuuu nie idzie