Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Doposażenie Audi A4 B9 w system kamer do obsługi lane assist, Pre Sense i rozpoznawania znaków drogowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, Auto z usa. Duzo zabawy sie z dołożeniem kamery nad lusterkiem do obsługi lane assist, Pre Sense Front , Rozpoznawania znaków drogowych? Z tego co się orientuje to potrzebna będzie mi do wymiany na pewno szyba czołowa pod tą kamerę. Kamera ma w sobie sterownik , wiązka , plastiki zasłaniające , manetka od lane assist. Wiadomo kodowanie oraz kalibracja. Czy coś jeszcze będzie mi potrzebne do złożenia wszystkiego w jedną kupę ? Czy układ będzie wspomagania jest taki sam jak w wersjach europejskich i kierownica będzie korygować tor jazdy ?   

WhatsApp Image 2026-01-14 at 19.43.05.jpeg

Opublikowano

Czy to na pewno A4 B9? Jaki rok? Przeciez A4 B9 juz w standardzie ma kamere z tego co sie orientuje...

Opublikowano

Na rynek NAR wychodziły właśnie także bez tej kamery. Tylko na rynku EU wszystkie ją miały. Poza tym, widać na zdjęciu po potelach i części widocznego tunelu środkowego, że to B9.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

ktoś coś wie na ten temat czy wystarczy mi tylko wymiana szyby , kupno kamery , podłączenie oraz kodowanie, kalibracja do zadziałania systemu ? Czy potrzebuje coś więcej ? fajnie jakby była podpowiedz do kwestii kodowania oraz podłączenia jakich sygnałów potrzebuje. Z góry dziękuje 

Opublikowano
2 godziny temu, Norbercik napisał(a):

ktoś coś wie na ten temat czy wystarczy mi tylko wymiana szyby , kupno kamery , podłączenie oraz kodowanie, kalibracja do zadziałania systemu ?

Kamera ma CP, więc trzeba jeszcze CP ściągnąć.
Podłączenie wiązek zgodnie że schematami.
Kodowanie jest zależne od posiadanego wyposażenia, więc nie ma konkretnego jednego kodowania dla wszystkich.

Poza tym potrzebujesz inne lusterko, bez kamery w stopce, także czeka Cię także zmiana instalacji.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Kamera ma CP, więc trzeba jeszcze CP ściągnąć.
Podłączenie wiązek zgodnie że schematami.
Kodowanie jest zależne od posiadanego wyposażenia, więc nie ma konkretnego jednego kodowania dla wszystkich.

Poza tym potrzebujesz inne lusterko, bez kamery w stopce, także czeka Cię także zmiana instalacji.

masz możliwość porównania dwóch schematów elektrycznych ? Chętnie bym zobaczył jak się różnią . Co do lusterka to fakt nie pomyślałem o nim ze może być inne.