Opublikowano 14 Stycznia14 Sty Hej, Auto z usa. Duzo zabawy sie z dołożeniem kamery nad lusterkiem do obsługi lane assist, Pre Sense Front , Rozpoznawania znaków drogowych? Z tego co się orientuje to potrzebna będzie mi do wymiany na pewno szyba czołowa pod tą kamerę. Kamera ma w sobie sterownik , wiązka , plastiki zasłaniające , manetka od lane assist. Wiadomo kodowanie oraz kalibracja. Czy coś jeszcze będzie mi potrzebne do złożenia wszystkiego w jedną kupę ? Czy układ będzie wspomagania jest taki sam jak w wersjach europejskich i kierownica będzie korygować tor jazdy ?
Opublikowano 15 Stycznia15 Sty Czy to na pewno A4 B9? Jaki rok? Przeciez A4 B9 juz w standardzie ma kamere z tego co sie orientuje...
Opublikowano 15 Stycznia15 Sty Na rynek NAR wychodziły właśnie także bez tej kamery. Tylko na rynku EU wszystkie ją miały. Poza tym, widać na zdjęciu po potelach i części widocznego tunelu środkowego, że to B9. Edytowane 15 Stycznia15 Sty przez Muskel1
Opublikowano 15 Stycznia15 Sty Autor ktoś coś wie na ten temat czy wystarczy mi tylko wymiana szyby , kupno kamery , podłączenie oraz kodowanie, kalibracja do zadziałania systemu ? Czy potrzebuje coś więcej ? fajnie jakby była podpowiedz do kwestii kodowania oraz podłączenia jakich sygnałów potrzebuje. Z góry dziękuje
Opublikowano 15 Stycznia15 Sty 2 godziny temu, Norbercik napisał(a): ktoś coś wie na ten temat czy wystarczy mi tylko wymiana szyby , kupno kamery , podłączenie oraz kodowanie, kalibracja do zadziałania systemu ? Kamera ma CP, więc trzeba jeszcze CP ściągnąć. Podłączenie wiązek zgodnie że schematami. Kodowanie jest zależne od posiadanego wyposażenia, więc nie ma konkretnego jednego kodowania dla wszystkich. Poza tym potrzebujesz inne lusterko, bez kamery w stopce, także czeka Cię także zmiana instalacji. Edytowane 15 Stycznia15 Sty przez Muskel1
Opublikowano 15 Stycznia15 Sty Autor 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Kamera ma CP, więc trzeba jeszcze CP ściągnąć. Podłączenie wiązek zgodnie że schematami. Kodowanie jest zależne od posiadanego wyposażenia, więc nie ma konkretnego jednego kodowania dla wszystkich. Poza tym potrzebujesz inne lusterko, bez kamery w stopce, także czeka Cię także zmiana instalacji. masz możliwość porównania dwóch schematów elektrycznych ? Chętnie bym zobaczył jak się różnią . Co do lusterka to fakt nie pomyślałem o nim ze może być inne.