Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd P2015 w Audi A5 8T 2.0 TDI CAHA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, wyskoczył mi ten błąd, kilka miesięcy temu wymieniony cały kolektor, potem pojawił się znowu jakiś błąd i mechanik wymienił silniczek (zamiennik NTY czy cos takiego) od położenia klap, minęło kilka dni i pojawił się znowu ten błąd, ktoś ma jakiś pomysł? 2.0 tdi CAHA audi a5 2009, powoli kończą mi się pomysły

zregenerować ten zdjęty silnik oryginał?

image.png.419b8962426d67929c526576471b10f9.png

Opublikowano

Problem ten był już na Forum wielokrotnie poruszany/omawiany, zobacz ile wyników/tematów(ten pierwszy, to oczywiście Twój) po użyciu forumowej wyszukiwarki... https://a4-klub.pl/search/?q=p2015 &quick=1

Teraz możesz udzielić lekcji "mechanikowi". 

...a te zdjęcia, to wiesz...mamy niby z lupy skorzystać....? Powiększa tylko piksele... :facepalm:

Edytowane przez Tomnik

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Tomnik napisał(a):

Problem ten był już na Forum wielokrotnie poruszany/omawiany, zobacz ile wyników/tematów(ten pierwszy, to oczywiście Twój) po użyciu forumowej wyszukiwarki... https://a4-klub.pl/search/?q=p2015 &quick=1

Teraz możesz udzielić lekcji "mechanikowi". 

...a te zdjęcia, to wiesz...mamy niby z lupy skorzystać....? Powiększa tylko piksele... :facepalm:

Team był wałkowany, tyle, że wymieniłem kolektor, wymieniłem silniczek i nastawnik - stąd wstawiam tego posta, ponieważ sam już nie umiem znaleźć co dalej może być przyczyną

Zdjecie odpalilem na trzech urzadzeniach i na kazdym jest czytelne, może problem nie lezy w zdjeciu ;)

Opublikowano
2 godziny temu, SzymekElo napisał(a):

Zdjecie odpalilem na trzech(...)

Nie zrozumiałeś mnie lub, jak sądzę nie chcesz zrozumieć.

Zdjęcie jest ale szczegóły w nim zawarte (a przecież one są tu najważniejsze  - nie rób z siebie durnia, że nie wiesz, o co mi chodzi) już nie.

2 godziny temu, SzymekElo napisał(a):

Team był wałkowany, tyle, że wymieniłem kolektor, wymieniłem silniczek i nastawnik - stąd wstawiam tego posta, ponieważ sam już nie umiem

Ale przed opublikowaniem swojego tematu nie użyłeś wyszukiwarki. A to pomogłoby/pomoże Ci znaleźć odpowiednie materiały i rozwiązać problem w aucie.

Zamiast z uporem maniaka udowadniać swoją rację (to już staje się naszą cechą narodową) zajmij się lekturą podrzuconych/podanych na srebrnej tacy materiałów.

Życzę udanej naprawy :yes2:

Edytowane przez Tomnik

Opublikowano
4 godziny temu, SzymekElo napisał(a):

Zdjecie odpalilem na trzech urzadzeniach i na kazdym jest czytelne, może problem nie lezy w zdjeciu ;)

Chyba jednak leży bo po powiększeniu efekt jest taki 

Screenshot_20260215-194052.png

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, Hugo napisał(a):

Chyba jednak leży bo po powiększeniu efekt jest taki 

Screenshot_20260215-194052.png

Jasne, widocznie mój błąd, jak coś to jest to P2015, "czujnik/wlacznik polozenia nastawnika dlugosci kolektora dolotowego" z tym, że nie jest to VCDS, a jakiś program ktory miałem pod ręka
kolektor byl juz wymieniany, następnie pojawił się taki błąd (to juz z VCDS, zdjęcie poniżej)
image.thumb.png.51516887834a16ff3b64894073f7332a.png
zamówiłem wtedy ten silniczek, zamiennik z firmy NTY, no i po kilku dniach znowu pojawił się P2015, niestety narazie nie mialem jak podpiac do VCDS, więc nie wiem do końca o co dokladnie chodzi
Wyczytałem tutaj na forum, żeby dokupic ten nastawnik i wyregulowac go na około 99%, więc pewnie tym się zajmę w następnej kolejnosci, jesli nic lepszego nie znajde

domyslam się, że zeby to zrobic to musze znowu caly kolektor wyciagac?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

cześć, problem dalej nie jest rozwiązany i po dłuższym researchu stwierdzam, że nie znalazłem na forum takiego przypadku

Co było zrobione do teraz:

• wymieniony kolektor na nowy od Febiego

• wymieniony nastawnik (silnik od klap) firmy NTY (dla testu zamontowany był też VDO za 3x taka cene, pracowal dokladnie tak samo i bledy byly dokladnie te same)

• dołożony ogranicznik do tego nastawnika

Totalnie kończą już mi się pomysły, jedyne rozwiązanie jakie widze na ten moment, to wyprogramowanie kolektora - tylko, że troche szkoda wyprogramować nowy kolektor. Wiem też o Czyzyk Czyzyk na FB, ale on potrzebuje oryginału, którego raczej juz nie mam

Czy ktoś jest w stanie napisac cos co mnie troche nakieruje? Mam w planach oddać to auto do dobrego serwisu od Audi, ale sam juz nie mam pojecia co wiecej mogliby oni zrobic

Chyba jedyne na co wpadłem, to że może mechanik nie ustawil tych wartosci nastawnika "Ten nastawnik co kupiłeś na Allegro powinien ustawiać tę wartość na około 0,760V jest to wartość nominalna."? O ile to się samo nie ustawia

Edytowane przez SzymekElo