Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem po remoncie silnika 1.9 TDI w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam oddałem auto do naprawy okazało się że trzeba uszczelnić wtryski bo paliwo dostawało się do oleju. Mechanik wymienił uszczelniacze na pompowtryskach kupiłem nową regenerowaną głowice bo w swojej miałem mocno wyrobione gniazda wtrysków, wymienił uszczelkę, rozrząd, pompę paliwa, uszczelki do okoła silnika te co trzeba było i po tym całym remoncie auto odpala i pracuje o wiele gorzej niż wcześniej zaczęło wyskakiwać wypadanie zapłonu na cylindrze 3, auto ma korekty paliwa

1 cylinder -3.01

2 cylinder +2.99

3 cylinder +2.99

4 cylinder -3.01

Gdzie przed tym całym remontem jak patrzyłem na wtryski to nie było powyżej 1 na plusie i na minusie tylko było gdzieś 0.54 a czwarty był praktycznie idealny było prawie 0. Podczas przyspieszania auto mocno szarpie i trzepie jak by miało się rozpaść i czy ma to znaczenie że auto posiada stage 1?

Auto to a4 b6 1.9 TDI awx 130 km

Edytowane przez Kacper2000

Opublikowano

czemu nie reklamujesz usługi?.. przecież to nie jest normalne, abyś odebrał auto od mechanika w takim stanie, a następnie szukał pomocy gdzie indziej... czemu odebrałeś niesprawny samochód po naprawie?.. co mówi mechanik?..

Opublikowano
  • Autor

Mechanik mówił że wymienił to co miał wymienić patrzył jeszcze dlaczego tak się dzieje ale powiedział że nie wie co już wymyśleć i że nie ma czasu już na moje auto

Opublikowano

jeśli jest tak jak piszesz, no to powiem szczerze; szacun dla mechanika... trudno tak na odległość coś rozsądnego Ci podpowiedzieć, za to mechanik doskonale powinień wiedzieć co i jak robił... i dlaczego naprawa jest czy też może być niskuteczna... zdaje sobie sprawę, że naprawy (bez urazy) "leciwych" samochodów nie należą do łatwych ani przyjemnych i zawsze coś może pójść nie tak... niemniej jednak, trudno mi to zrozumieć... chyba że jest coś, czego nie mowisz a my możemy się tylko domyślać... jeśli jednak ten mechanik się "poddał" to musisz poszukać innego "bardziej ambitnego" innej możliwości nie widzę...

ps.

jedyne co mi przychodzi na myśl... to głowica, a dokładniej jej regeneracja... być może tutaj Ktoś coś spartolił i stąd Twoje problemy...

ale to już musi ocenić mechanik... i to niestety po jej częściowym demontażu...

Opublikowano
  • Autor

Ja napisałem wszystko jak było. A może być że pompowtryski padły po tych naprawachi dlatego też są takie korekty ?

Opublikowano

wtryski typu "piezzo" są bardzo czułe na wszelką ingerencję... natomiast popmpowtryski (te które ty masz) o ile Ktoś się z nimi obchodzi "normalnie" są trwałe i nic złego im się nie dzieje... oczywiście wszystko da się zniszczyć/uszkodzić ale trzeba się postarać... tak jak Ci pisałem, jeśli to się stało po naprawie to mechanik powinien dokończyć naprawę... a my możemy się tylko domyślać... może wiązka, może popmowtrysk, może o-ringi, może tandem pompa, może głowica, itp... wybacz mi szczerość, ale na odległość nikt Ci tego nie naprawi...

Opublikowano

Problem leży w cylindrze nr 2 i 3. I to wszystko, co można napisać/podpowiedzieć. Dalej, to sprawdzenie podzespołów, które wymienił przedmówca.

PS. Pompę tandem wykluczyłbym z kręgu podejrzanych.

Edytowane przez Tomnik