Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne dźwięki przy rozruchu Audi A4 B6 1.8T po wymianie skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po włożeniu skrzyni 6 biegowej przy rozruchu a dokładnie jak już puszczam uruchamianie coś rzezi trze przy rozruszniku. Rozrusznik i dwumasa została stara. Zbiegiem okoliczności rozrusznik by się obczyl. Kiedyś coś czytałem o tej przekładce między silnikiem a skrzynią że coś się tam może podwinąć. Czy ktoś się z czymś takim spotkał?

Opublikowano

Tam jest między silnikiem a skrzynią jest taka cienka blaszka, może to ona jest winowajcą, wyjmij rozrusznik i obadaj sytuację.

Opublikowano

Najprawdopodobniej właśnie ta blacha źle się ułożyła albo ktoś założył ją w złą stronę.

Opublikowano
  • Autor

Blachy nie ruszałem także jest tak jak była zresztą nie da się jej założyć w drugą stronę. Mogła się źle ułożyć nie widać żeby cokolwiek mogło tam być nie tak. Przy pierwszym przykręceniu rozrusznika tarło ciągle aż się wystraszyłem i zgasiłem. Po ponownym zdjęciu rozrusznika obejrzeliśmy co może być nie tak wydaje się być ok. Po założeniu rozrusznika ponownie zgrzyta tylko podczas końcowej fazy rozruchu i ułamek sekundy jak się chyba bendyks chowa. Może przy tej skrzyni jakoś tryb się blokuje i nie może wrócić?

Opublikowano

Wierz mi, tą blachę da się źle założyć.

Opublikowano
  • Autor

Dasz radę wytłumaczyć gdzie dokładnie może być problem. Dwa razy wcześniej po złożeniu było ok a teraz jak wpadła skrzynia 6 to coś trze.

Opublikowano

Blachę dałeś tą, co była z poprzednią skrzynią? Czy tą od 6b?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

blachy nie wymieniałem została ta od 5 biegowej skrzyni. Blacha z 6 biegowej skrzyni z bex wydaje się być identyczna