Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parametryzacja sterownika 5F w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam w swoim aucie sterownik 5f 8W0035036K i mam tam błąd niepoprawny zestaw danych wiem ze trzeba zrobić parametryzacje sterownika ale nie mogę dostać pliku z tym numerem od VCPSupport zapytałem sie słonego chat Gpt żeby mi taki znalazł to odpowiedział ze plik z vcp o numerze 8W035039x.zdc będzie pasował,i teraz nie wiem czy będzie pasował czy nie robił już ktoś z was parmateryzacje tym plikiem?

Opublikowano

Wrzuć scan.

Opublikowano

Co było robione?

Opublikowano
  • Autor

Dokladane Czujniki PLA I cały asisten park doczytałem sie też ze musi być dodany w getway moduł 10 a ja chyba go nie mam

Opublikowano

Nie musi. W B9 BCM1 tym steruje.

Opublikowano
  • Autor

No tak tylko ze w sterowniku bcm nie mam bledu tylko w 5f a może być przez to ze zakodowany jest w nim poziom płynu adblue to nie działa a jest zakodowane choć posiadam w aucie adblue

Opublikowano
  • Autor

Przejrzałem w menadżer plików vcp wszystkie pliki parmateryzacji do sterownika bcm1 i nie ma po zaladowaniu plików wstawki update PLA

Opublikowano
8 minut temu, Daniel0605 napisał(a):

może być przez to ze zakodowany jest w nim poziom płynu adblue

Tzn?

Poziomu Adblue nie da się w tym modelu wyświetlić na MMi, bo pokazuje tylko komunikat "Trwa inicjalizacja", poza tym jest to zmiana adaptacji a nie kodowania.

7 minut temu, Daniel0605 napisał(a):

Przejrzałem w menadżer plików vcp wszystkie pliki parmateryzacji do sterownika bcm1 i nie ma po zaladowaniu plików wstawki update PLA

Bo taki nie istnieje.

Opublikowano
  • Autor

To nie wiem już jak uporać sie z tym błędem

Opublikowano

Zestaw danych sam się nie zmienił, jeżeli nie został dogrywany. Coś musiało zostać zmienione w kodowaniach 5F, co teraz nie pasuje. Masz ładowarkę indukcyjną w podłokietniku?

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Mam która przestala działać

Opublikowano

Sprawdź bezpiecznik.

Opublikowano
  • Autor

To znaczy ze jak wrzucę tel do ładowarki to wyskakuje komunikat ze znajduje sie tm jakieś przedmiot i ładowanie jest niemożliwe wyczytałem na forum ze padnięta ładowarka

Opublikowano
  • Autor

Czytałem też na forach ze moduł 10 musi być dodany jak mam czujniki PLA I asystent parkowania

Opublikowano
2 minuty temu, Daniel0605 napisał(a):

Czytałem też na forach ze moduł 10 musi być dodany jak mam czujniki PLA I asystent parkowania

Bzdura.

Opublikowano
4 minuty temu, Daniel0605 napisał(a):

To znaczy ze jak wrzucę tel do ładowarki to wyskakuje komunikat ze znajduje sie tm jakieś przedmiot i ładowanie jest niemożliwe wyczytałem na forum ze padnięta ładowarka

Wykoduj ją, sprawdź czy błąd zniknie.

Opublikowano
  • Autor

Też tak uważam ale większość formułowiczów pisze tak ze jeśli mam PLA+skręt kierownicą to musi być i dla tego jest ten błąd choć wszystko działa

Opublikowano
  • Autor

Spróbuję ale ona z tego co pamiętam działała a błąd już był,Błąd sie pojawił jak dołożyłem PLA I kamerę Cofania

Opublikowano

Już od generacji A4 B8.5 nie było osobnego sterownika PDC. Uwierz mi. Mam oryginalnie PLA i nie ma tam żadnego sterownika 10 (PDC) i nigdy go w B9 nie było. Poza tym masz źle zakodowany BCM1 pod PLA.