Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośne wycie z tylnej osi w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć koledzy mam spory problem i rozkładam już ręce,

Mój problem polega na głośnym wyciu pochodzącym z tylnej lewej osi pojazdu ten odgłos jest tylko po dłuższym postoju. Słychać to bardzo dobrze siedząc na tylnej kanapie.

Na dzień dzisiejszy zmieniłem podporę wału bo faktycznie łożysko było rozwalone, dyfer także zmieniłem łożyska tylnich kół sprawne a dalej odgłos został.

Ten dźwięk najbardziej słychać na 4 biegu i prędkość 70/ 80km/h

Zauważyłem że ten odgłos jest na wciśniętym sprzęgle i także na biegu gdy dodam delikatne gazu wycie przestaje puszczę noge z gazu wraca z powrotem. Co dziwne po przejechaniu kilku km odgłos znika i pojawia się dopiero po dłuższym postoju.

Czy to może być wina skrzyni? I niesie ten odgłos po wale na tył

Może sam torsen? skrzynia FZK.

Proszę o pomoc i sugestię co jeszcze sprawdzić jestem otwarty na rozmowy telefoniczne również

Opublikowano

Pompka przelewowa w baku kolego. Przy quattro są dwie, jedna główna - za pasażerem, druga przelewowa, za kierowcą.

Ewentualnie jak go nie będziesz miał, to filtr paliwa, taki bez wbudowanego zaworu regulacyjnego, jedynie zwrotny aby był.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

@Langista sprawdzę to dziś i dam znać

5 godzin temu, Langista napisał(a):

Pompka przelewowa w baku kolego. Przy quattro są dwie, jedna główna - za pasażerem, druga przelewowa, za kierowcą.

Ewentualnie jak go nie będziesz miał, to filtr paliwa, taki bez wbudowanego zaworu regulacyjnego, jedynie zwrotny aby był.

Opublikowano
  • Autor

@Langista sprawdziłem i mam tylko jedną pompkę, nie znam dokładnie zasady jak to wygląda w Q ale to chyba system podciśnieniowy o ile się nie mylę.

Nie rozumiem co ma do tego filtr paliwa i zawór zwrotny przy nim mógłbyś to wytłumaczyć ?

Edytowane przez KrystianJed

Opublikowano

Te zawory w filtrach, które odpowiadają za utrzymanie ciśnienia 4b są często zepsute, stawiają większy opór jak powinny, i pompa mimo nowego filtru w układzie z wyje. Ja od dwóch lat zakładam filtry bez wewnętrznego zaworu 4b i mam ciszę, a tak samo miałem wycie przy dodawaniu gazu, tak samo myślałem że to most. Wiem że pompa nie jest winna, bo ma 3 lata i jest oryginalna z VDO, a wycie miałem już po założeniu pompy.