Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rekonstrukcja wiązek radia Concert 2 A4 B6 cabrio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chwilę temu przywiozłem z DE, ratując ją przed złomowaniem, Audi A4 B6 w wersji "bez dachu". Była strasznie zapuszczona i twórczo ulepszana m.in. w obszarze AUDIO/VIDEO. Jakiś stary pionier z kilometrami kabli dokładanych do wzmacniacza w schowku (którego już oczywiście nie było), kolejne kilometry kabli do kamery cofania + wyświetlacza 3", dodatkowe przewody od włącznika świateł wpinane w kości radia itp. Ogólnie masakra. ponieważ chcę wrócić do jak najbardziej klasycznego i seryjnego wyglądu i brzmienia postanowiłem przywrócić ustawienia fabryczne w tym temacie. Na nieszczęście ktoś kto podłączał te wszystkie "ulepszenia" część oryginalnego okablowania barbarzyńsko poucinał. Obecnie sprawa wygląda już chyba całkiem nieźle. Wyrzuciłem wszystko co nie było fabryczne i przygotowałem wiązki do końcowego uzbrojenia. I tu potrzebuję pomocy.

1. Czerna wtyczka 8 pinów. Zasilanie pin7 i masa pin8 na miejscu. W wiązce są dodatkowe 2 przewody. Brązowo-szary i niebiesko-zielony. Ten drugi na najpewniej CAN do pin3 a brązowo-szary to fabryczny alarm do pin2. Czy tu mam rację? Jeśli nie to poprawcie mnie proszę. fotka 3188

2. Brązowa wtyczka 4 piny - tu jest oryginał nie ruszany

3. Kolorowe kości miniISO. Żółta - prawie kompletna ale jeden wolny pin a w wiązce jest jeden odcięty biały cienki przewód. Dodatkowo dwa przewody, jakby brązowy i pomarańczowo-purpurowy. Te dwa raczej powinny być w kości zielonej, tylko który gdzie? Kostki zielona i niebieska teraz puste, ale z tego co wiem to chyba niebieska w tym aucie jest zupełnie niewykorzystana. Największą dla mnie zagadką jest oddzielna opleciona oryginalna wiązka z 3 przewodami, czarnym, zielonym i jasno szarym. Tu kompletnie nie wiem z czym to powiązać. wszystko na zdjęciach. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

IMG_3188.jpeg

IMG_3193.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Może trochę to dziwne, że sam po sobie piszę ale udało mi się ustalić coś więcej. Niebieskie mini ISO pozostaje puste bo nie jest wykorzystywane a te trzy wolne przewody (czarny, szary i zielony) to z czerwonej 10-pinowej kości, instalacji telefonu komórkowego, którą zlikwidowałem wymieniając tunel :-). Jedyne co więc zostaje do ustalenia i ewentualnej naprawy to umiejscowienie przewodów w żółtej mini ISO, bo to obecne różni się nieco od schematów, które już udało mi się znaleźć.