Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wywala olej korkiem w Audi A4 B9 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ze swoją Audi a4 b9 Avant z 2021 roku 2.0 tfsi.

Mianowicie jak jade autem i dam gazu i powyzej 2 tysięcy obrotów to wywala mi olej korkiem, plus do tego w oleju czuć paliwo, wymieniłem odme bo myślałem ze to będzie główny powód ale niestety nie pomogło.

Auto ma przejechane 90tys km, czy wie ktoś co to może być odrazu mogę powiedz że auto nie kopci pracuje równo

Opublikowano

Jak olej śmierdzi paliwem, to albo leje któryś wtrysk paliwa, albo pierścienie na tłokach już są zdarte. Jakiej firmy tą odmę kupiłeś?

Opublikowano
  • Autor

Nie jestem w stanie teraz powiedzieć jakiej firmy ale orginalna z Audi w serwisie była kupowana

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Michaniu napisał(a):

Nie jestem w stanie teraz powiedzieć jakiej firmy ale orginalna z Audi w serwisie była kupowana

9 godzin temu, Michaniu napisał(a):

Witam, mam problem ze swoją Audi a4 b9 Avant z 2021 roku 2.0 tfsi.

Mianowicie jak jade autem i dam gazu i powyzej 2 tysięcy obrotów to wywala mi olej korkiem, plus do tego w oleju czuć paliwo, wymieniłem odme bo myślałem ze to będzie główny powód ale niestety nie pomogło.

Auto ma przejechane 90tys km, czy wie ktoś co to może być odrazu mogę powiedz że auto nie kopci pracuje równo

Na komputerze też nie pokazuje żeby z którymś wtryskiem był jakiś problem, a z pierścieniami to powinnien co kolwiek pokazac a auto jeździ jakby nic się nie działo nie kopci ma moc nie faluje na obrotach, muszę zobaczyć jeszcze węże od odmy czy może zapchane

Opublikowano

Jak potrafisz to zdejmij owiewkę (osłonę silnika) i zrób zdjęcie tej odmy, pokaż dokładnie oznaczenie ze strzałką wskazującą datę produkcji.

Opublikowano

Pompa paliwa hpfp mogła też stracić szczelność na tłoczku i paliwo idzie w olej, sprawdź czy tej mieszanki oleju z benzyną nie masz za dużo bo na to wygląda.

Edytowane przez krzychuG