Opublikowano 5 godzin temu5 godz Witam wszystkich,Mam problem ze swoim Audi A4 B8 2009. Tempomat nie działa od momentu, kiedy auto zostało przeze mnie zakupione w 2016 roku. Nigdy nie czułem potrzeby z jego korzystania, ale trochę zmieniło mi sę podejście w tym temacie i chciałbym ,żeby auto było sprawne w 100% pod każdym aspektem. Podpinałem VCDS (dodam ,że jestem kompletnym laikiem). Wartości jakie wyświetlają się podczas wciskania sprzęgła to 12, a przy wciśniętym hamulcu to 9. Jak są w pozycji bez wciskania wartości w obydwóch przypadkach wynoszą 8. Przycisk od załączania tempomatu nie reaguje wcale. Gdzieś wyczytałem ,że warto wyciągnąć manetkę i ją przeczyścić kontakt sprayem. Pytanie czy moglibyście potwierdzić moja diagnozę tj. zepsuta manetka, czy powinienem szukać w innym miejscu. Zdjęcia w załączniku.Pozdrawiam serdecznie całą grupę! :) Edytowane 5 godzin temu5 godz przez dorix0n
Opublikowano 34 minuty temu34 min Autor 3 godziny temu, RaThek napisał(a):Zacznij od wrzucenia pełnego autoscanu.Nie ma ani jednego błędu.