Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wysokie spalanie stukowe w Audi A3 8L 1.8T ARZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, zrobiłem logi (pewnie kompletnie złe) które zaniepokoiły mnie spalanie stukowe 8,0.

Ktoś jest w stanie mi je przeanalizować?

Nowe:

Cewki beru

Świecie nkg platynowe

dv z końcówka n

n75

przepływka

układ szczelny (w 32 idle 2 drugie 0.8)

LOG-01-002-020-xxx.csv LOG-01-033-002-xxx.csv LOG-01-115-118-xxx.csv

Opublikowano

Pewnie zabity kat albo coś "stuka" i w błąd wprowadza czujniki.

Opublikowano
  • Autor

Kat nawet wyleciał w poszukiwaniu powodów styków. - no i nic to nie dało. Wymieniłem też pompę paliwa bo silnik się dusił , trafiłem i teraz jedzie płynnie ale stuki dalej istnieją. Może faktycznie coś innego stuka jak mówisz, poszukam.

Opublikowano

Dwumas, napinacz łańcucha, poduchy silnika... Albo silnik padaka

Opublikowano
  • Autor

Napinacz sprawdzałem, oryginał, bez faz i za nic nie mogłem go nacisnąć recznie, silnik ma moc, nie ma żadnego dymu, odpala od strzała. Może faktycznie dwumas. Jedyne co mnie zastanawia to przy gazowaniu i puszczeniu na postoju słuchać taki rzek, rezonans, zanim zejdzie z obrotów. Też auto lubi samo trzymać gaz na niskich obrotach jak jest zimne. Mam wrażenie że to się zaczęło jak zamontowałem nowy zawór pcv oryginalnie miałem a a dałem ten nowszy może temu, oczywiście oem

Edytowane przez hrabia0121

Opublikowano
7 godzin temu, hrabia0121 napisał(a):

Jedyne co mnie zastanawia to przy gazowaniu i puszczeniu na postoju słuchać taki rzek, rezonans, zanim zejdzie z obrotów.

Napinacz, klapka wg? Może spróbuj nagrać i wrzucic filmik.

Opublikowano
  • Autor

Teraz jak chce to nagrać to jak na złość przestało. Dziś sprawdziłem czy nie ma żadnych luźnych elementów itp. Nic to nie dało. Dalej jest 8 stykowych a jedyne co się zmienia to dany cylinder. Za każda próba stuka gdzie indziej. Może spróbuję zdjąć misje olejowa i sprawdzić stan smoka bo pewnie nikt tego nie robił. Dobry pomysł?

Opublikowano

Tylko, że to nic nie ma do cofania zapłonu.

Opublikowano
  • Autor

Uznałem że może przez mniejsze ciśnienie oleju , występuje głośniejsza praca głowicy .

Edyt, udało mi się nagrać.https://youtube.com/shorts/zIxk11NtRvQ?is=SUrGFoYEwKDdAFAf

Edit 2 zdemontowałem wydech i okazuje się że ktoś tu odwalił niezła rzeźbę i plecionka była nie dość że za mała 50mm to dziurawa.. zrobiłem castomowy dp 2.5 cala. Zdecydowanie lepiej auto się odpycha ale stuki są.

Jedyne co mogę powiedzieć że stuki przechodzą na różne cylindry i mają różne wartości. Mam też do wyczyszczenia intercooler 65 stopni w nim non stop i olej.

Edytowane przez hrabia0121