Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Klimatyzacja usterka tryb econ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zwracam się do was z prośbą o pomoc, mianowicie mam problem z klimatyzacją.

Miesiąc temu kupiłem Audi a4 b7 zauważyłem że czasami klimatyzacja przełączała się w tryb econ.(świeci się przycisk) nie można było go wyłączyć.

Czasami było ok i chłodziła bardzo dobrze.

Ostatnio od jakiegoś tygodnia zaraz po uruchomienia auta klimatyzacja natychmiast przełąncza się w ten tryb i już cały czas tak pozostaje.

Klima jest nabita, byłem sprawdzić.Czy może ktoś spotkał się z taka usterka bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam, Kamilsmok

Opublikowano

:vaglogi:

W sterowniku klimy napewno będą zapisane jakieś błedy które więcej nam powiedzą[br]Dopisany: 19 Maj 2009, 23:59_________________________________________________pozdrawiam

Opublikowano

witam Cię ,,kamilsmok,, mam ten sam problem co ty tylko od wczoraj wracając z Monachium było wszystko OK studziło jak potrzeba a na następny dzień pokazał się właśnie ECON i koniec nie chce się wyłączyć .

Kolega pracuje w AUDI-VW i podpiął audi do swojego laptopa i okazało się ze czujnik wysokiego ciśnienia jest uwalony.

CZY PRZYCZYNĄ TEGO MOGŁO BYĆ ZALANIE POD WYSOKIM CIŚNIENIEM CZYLI MYŁEM AUTO PO TRASIE NA MYJCE W ,,BP,, NIE OTWIERAJĄC MASKI ..??

JEŚLI KTOŚ MOŻE PODPOWIEDZIEĆ CZY TO ZALANIE MOGŁO USZKODZIĆ TEN CZUJNIK ..

Opublikowano

Twierdzę, że samego czujnika uszkodzić nie mogło, co najwyżej mogłeś zalać wodą kostkę i nie łączy.

Opublikowano

kostkę spryskaliśmy płynem wypierającym wodę

a na VAG,u odczytało znowu to samo czujnik wysokiego ciśnienia ma zwarcie.

dowiadywałem się już koszt nowego w orgi. 130.pln trzeba będzie wymienić koniecznie :kwasny:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

napewno czujnik wysokiego cisnienia mialem takie same objawy po wymianie jest juz oki[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2009, 17:20_________________________________________________Witaj Kamilsmok mialem takie same obkawy co ty do wymiany mialem czujnik cisnienia po wymianie wszyski oki

P.S tez jestem z Piły pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam.

Przyczyna usterki okazała się instalacja elektryczna( wtyczka) z przodu auta.

• 2 lata później...
Opublikowano

Hej mam podobny problem z moja a4. Swieci sie przycisk econ i klima nie dziala. Vag wyswietlil 2 bledy screen ponizej. Klima nabita czynnikiem wczoraj, dalej bez skutku nie dziala. prad do czujnika dochodzi-sprawdzalem, kiedy odpialem czujnik vag pokazal te same bledy, na dole filmik i screen z vaga. prosze o pomoc, jest to wina czujnika czy moze panela nie chce wyrzucac ciemno w czujnik ponad 200zl... pozdrawiam

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3365dbe77.html

http://www.youtube.com/watch?v=T-7VNDFmKCI&feature=youtu.be

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.

Przyczyna usterki okazała się instalacja elektryczna( wtyczka) z przodu auta.

witam

mam taki sam problem i mozesz mi powiedziec co zrobiles z ta wtyczka ze zaczelo dzialac? wymieniles na nowa czy co ?

z gory dzieki za odp