Gość piktokterius Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Mam pytanie w którym miejscu mieści się czujnik temperatury płynu chłodniczego i ile może taki czujnik kosztować, może ktoś ostatnio kupował ten czujnik. Pytam ponieważ moje auto nie może złapać temperatury trzyma w granicach 64-66 stopni . Myślałem, że to termostat po wymienieniu go na nowy nic sie nie zmieniło nadal nie chce złapać wyższej temp. myślałem, że to wina czujnika dlatego pomyślałem o wymianie Dodam jeszcze, że ten stary czujnik sprawdzałem i okazał sie dobry.
street23player Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 czesc w serwisie VW kosztował w okolicach 100 PLN'ów , a znajduje sie w tylnej części silnika stojąc przed autkiem pod górną pokrywą ;-) powodzenia u mnie pomogło znalazłem zdjęcie jakby kto chciał nie jest zaznaczone strzałką tylko to jest te niebieskie koło wtrysku
Gość piktokterius Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 dzięki postaram sie wymienić, a jeszcze jedno pytanie czy musze spuszczać płyn z układu w celu wymiany tego czujnika
street23player Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 moim zdaniem nie trzeba tylko trochę może ci ubyć przy wymianie ale to sobie uzupełnisz na zbiorniczku wyrównawczym ps. poczekaj aż wystudzi ci sie autko żebyś się nie popażył
Rekomendowane odpowiedzi