Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Gradobicie i pozostawione ślady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie brzmi czy ktoś miał taki problem? chodzi o to że po gradobiciu pozostały widoczne zagłębienia , są niby niewielkie i widać je pod pewnym kątem , ale każdy kupujący zaraz to wychwyci . Co można z tym zrobić?

Opublikowano

jeśli jest ich bardzo dużo to niestety tylko malowanie całego auta ale.... to też każdy zauważy

Jeśli jest ich parę są firmy co wyciągają pewne wgłębienia i uszkodzenia.... poszukaj na necie

Opublikowano
  • Autor

nie są to poważne wgniecenia jednak chyba faktycznie bez wizyty u fachowca się nie obędzie w każdym razie bardzo dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-usunac-niewielkie-wgniecenia-karoserii-auta

Można przetestować na jakimś starym aucie i zobaczyć czy to naprawdę działa.

A tak to z profesjonalnych rozwiązań to chyba tylko wymiana elementu bo bez szpachli to raczej sie nie da.

Opublikowano

Jak niewielkie to lepiej nie kombinuj i zostaw to tak, żeby to zrobic trzeba szpachlowac, poszpachlujesz może kiedyś popękac....

Opublikowano

Jak niewielkie to lepiej nie kombinuj i zostaw to tak, żeby to zrobic trzeba szpachlowac, poszpachlujesz może kiedyś popękac....

Przed poszpachlowaniem to trzeba wyklepać lub (w zależności od dostępu) powyciągać a wtedy nic nie ma prawa popękać :cool1:
Opublikowano

Nie ryzykował bym jednaK na dachu. kiedys miałem maske malowana, niby szpachli nie było, tylko podkład a i tak po pewnym czasie lakier "siadał", jeździłem na poprawki.

Opublikowano

Nie ryzykował bym jednaK na dachu. kiedys miałem maske malowana, niby szpachli nie było, tylko podkład a i tak po pewnym czasie lakier "siadał", jeździłem na poprawki.

No to niezły lakiernik to robił :shocked: jak mu sam podkład usiadł he he. Jak się dobrze element przygotuje to nie ma prawa nic siadać no i odpowiednich materiałów trzeba używać a nie np gruntokor pod metalic ładować :gwizdanie:[br]Dopisany: 21 Maj 2009, 23:11_________________________________________________a co do dachu to bywają tak pogipsowane,że szok a nawet byś się nie kapnął,że coś wogóle robione było :wink4:
Opublikowano

Ostatnio miałem okazję przyglądać się "konkursowi" dla blacharzy samochodowych.

Przy dzisiejszych urządzeniach i technologiach takie uszkodzenia usuwa się bez zadnych szpachli i lakierowania.

Opublikowano
  • Autor

hmm bardzo ciekawą metodę sołtys podrzucił :) , zobaczymy może te niewielkie zgniecenia dałoby się jednak wyciągnąć :) a jak nie to będziemy tworzyć dalej :) Niby to nie ma wpływu na jazdę ale jakoś powoduje dyskomfort że takie coś istnieje .

Opublikowano

No to niezły lakiernik to robił :shocked: jak mu sam podkład usiadł he he. Jak się dobrze element przygotuje to nie ma prawa nic siadać no i odpowiednich materiałów trzeba używać a nie np gruntokor pod metalic ładować :gwizdanie

Ano widzisz, teraz cięzko trafic na porządnego fachowca. Mam teraz błotnik po pomalowania i nie wiem do kogo z tym pojechać żeby to dobrze zrobił. :kwasny: