Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Czujnik deszczu czy wycieraczka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Ja kolejny raz w temacie wycieraczkowym... Moje Szanowne Autko jest na tyle samodzielne, że pamięta za mnie o padającym deszczu. Ale... Pamięta tylko o przedniej szybie, a tył sobie odpuszcza. Jakoś mi się wydaje, że czujnik deszczu uruchamia tylko przednie wycieraczki, a tył uruchamia się tylko w momencie wrzucenia wstecznego.

Poradźcie, jak to jest z tym automatem... Jest jakaś możliwość sprawdzenia czujnika? A może powinienem odblokować jakąś funkcję elektronicznie?

Z góry dzięki za podpowiedzi.[br]Dopisany: 22 Maj 2009, 20:53_________________________________________________A właśnie... Zapomniałem zapytać - może to jest również wina samej tylnej wycieraczki? Sam w to wątpię (przecież działa przy wstecznym), ale zapytać warto...

Opublikowano

Dziala ci poprawnie, u mnie tez tylko przednia szyba a tyl po wrzuceniu wstecznego.

Opublikowano
  • Autor

Ło Matko!

To takie cudo to jest? Hmmm... aż się wierzyć nie chce.

A po co tam w takim układzie dysza do spryskiwacza? Jakoś powinno się go uruchamiać, no nie?

Muskel - jeśli wpadniesz na coś jeszcze - daj znać.

Pozdrawiam Hamburg!

Opublikowano

Wszystko w porządku. Czujnik deszczu uruchamia tylko przednie wycieraczki. Tylnią dopiero po wrzuceniu wstecznego.

Opublikowano

Ło Matko!

To takie cudo to jest? Hmmm... aż się wierzyć nie chce.

A po co tam w takim układzie dysza do spryskiwacza? Jakoś powinno się go uruchamiać, no nie?

Muskel - jeśli wpadniesz na coś jeszcze - daj znać.

Pozdrawiam Hamburg!

Dysza do spryskiwacza jest aktywowana po wcisnieciu manetki do przodu. Spryskuje wtedy tylna szybe i uaktywnia motor wycieraczki.

Pozdr.

Opublikowano
  • Autor

No i z tym wciskaniem manetki do przodu nie bardzo się zgodzę... u mnie wygląda to tak, jakby manetka w ogóle nie miała opcji pchnięcia w przód... coraz bardziej mnie to zastanawia, a nie chciałbym jej złamać w przypływie negatywnych emocji ;) A czy jest możliwe, że trzeba zmienić jakieś ustawienie z pomocą kompa?

Opublikowano

No i z tym wciskaniem manetki do przodu nie bardzo się zgodzę... u mnie wygląda to tak, jakby manetka w ogóle nie miała opcji pchnięcia w przód... coraz bardziej mnie to zastanawia, a nie chciałbym jej złamać w przypływie negatywnych emocji ;) A czy jest możliwe, że trzeba zmienić jakieś ustawienie z pomocą kompa?

To nie pchaj na sile bo zaczniesz nowy watek- "wymiana manetki wycieraczek" :polew:

Dziwi mnie to, ze nie da sie u ciebie poruszyc tej manetki w tym kierunku :mysli:

Sam zobacz:

buch.jpg