Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Problem z filtrem w paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Zwracam się z zapytaniem odnośnie filtra paliwa w audi B7 z silniczkiem 2.0 TDI BLB. Od zakupu autka kilka miesięcy temu nie wymieniałem filtra i wreszcie przyszedł czas na jego wymianę. Znalazłem na stronce filtrona model odpowiadający mojemu silniczkowi i zakupiłem.

http://img198.imageshack.us/my.php?image=307l.jpg

Kiedy zabrałem się do wymiany okazało się, że jest on zupełnie inny niż ten, który jeździ w aucie i dodatkowo ma inny spód (bez zaworu odpowietrzającego czy coś takiego). Dodadatkowo stwierdzam, że ten zamontowany w aucie jest obrócony o 180 stopni i wymagało to obrócenia (zamienienia miejscami przewodów paliwowych). Wszystko jest widoczne na zdjęciach. Dodatkowo nadmieniam, że filtr który siedzi teraz w aucie jest oryginalnym filtrem z logo audi. O co w tym wszystkim chodzi??

http://img268.imageshack.us/my.php?image=20090521.jpg

http://img268.imageshack.us/my.php?image=20090521001t.jpg

http://img38.imageshack.us/my.php?image=20090521002r.jpg

Opublikowano

Powinno byc miejsce na gornej czesci filtra do przelozenia zaworu odpowietrzajacego. Jezeli chodzi o filtry to ja kupuje tylko Knechta. Tu masz przykladowo knechta z miejscem na ten zaworek 633735235_1

Opublikowano
  • Autor

Ale mi chodzi o ten zawór na dole filtra, który jest widoczny na zdjęciu Nr 1 filtra filtrona...na filtrze, który jest aktualnie w aucie nie ma tego zaworu u dołu filtra. Jednocześnie mam prośbę czy może ktoś rzucić zrzut z ETKI jak to wygląda w A4 BLB.

Opublikowano

Ten zawór na dole służy do odwadniania filtra.

Opublikowano
  • Autor

OK, wiem, że służy do odwadniania filtra ale czy istnieje wersja bez odwadniania??

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W aucie masz poprostu założony filtr ori audi którego nie ma już w sprzedaży, bynajmniej ja nie mogłem go zamówić w swoim ASO gdzie zawsze zamiawiam częsci. Teraz mam filtr z Mana właśnie z dolnym odpowietrznikiem, wogole ten filtr co miałeś zołożony to jest mniejszy niz ten jego zamienniki, zauważyłeś to? Zobacz jak to u mnie wyglada po zmianie

46ba40dff46991femed.jpg

Wystarczy przełożyć przewody te co są z podgrzewaczem złączone razem na drugą strone, przesuniesz je bez problemu bo są w oplocie gumowym złączone razem i wystarczy je tylko przesunąć, podgrzewacz pasuje idealnie do nowego filtra... Ja na Twoim miejscu nie oszczędzałbym na filtrze paliwa, miałem ostatnio problem w skodzie TDi jak mi sie filtron "rozpuscił" w środku i ten papier czy co to tam jest zatkał przewód paliwowy. filtrona to można pakować w filtr powietrza lub kabinowy :gwizdanie: Wogole te silniki są wyczulone na jakość paliwa, ktore u nas nie jest najlepsze i wymieniam teraz filtr paliwa co 15 tyś z olejem bo mam nowe pompowtrski założone

Opublikowano

Tak na marginesie: kabinowy, węglowy filtron jest doskonały, dużo lepszy od oryginalnego.