Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Gdzie jest przymocowany klakson ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie klakson mi nie działa i nie wiem czy nie ma go, czy coś z kabelkami itp....

Opublikowano

Powinien znajdowaćsię w okolicach zderzaka.

Sprawdzałeś podłączenia pod poduszką powietrzną albo bezpieczniki ?

Opublikowano
  • Autor

Bezpiecznik jest ok, natomiast nie wiem jak się dostać pod poduszkę w kierownicy i czy muszę coś odłączyć od poduszki czy jak?

A samego klaksonu nie mogę odszukać wiec może go gdzieś zgubiłem...

P.S

Przy okazji oglądania bezpieczników znalazłem odpiętą wtyczkę od podświetlenia kółka zamknięcia nawiewu w desce po stronie kierowcy i za cholerę nie wiem gdzie to wpiąć, kabelek jest krótki więc powinno być blisko ale...

Opublikowano

Klaksony znajdują się z przodu na belce.Musisz wyjąć lampy i będą widoczne. :hi:

Opublikowano

jak się dostać pod poduszkę w kierownicy i czy muszę coś odłączyć od poduszki czy jak?

musisz odkrecic poduche z tylu kierownicy dwie srobki-torxy,ale nie powiem jakie ,bo nie pamietam,poducha wyjdzie sama,nic nie odpinaj,uwazaj,zeby sprezynki od klaksonu wlozyc w te same miejsca :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za info co i jak jutro będę z tym walczył... :)

Opublikowano

sprawdziłbym najpierw czy dochodzi zasilanie do klaksonu

A samego klaksonu nie mogę odszukać wiec może go gdzieś zgubiłem...

wyjmij prawą kratkę halogenu i można klaksony zobaczyć, są przymocowane do belki zderzaka, a jak nie to prawy reflektor.

Przy okazji oglądania bezpieczników znalazłem odpiętą wtyczkę od podświetlenia kółka zamknięcia nawiewu w desce po stronie kierowcy i za cholerę nie wiem gdzie to wpiąć, kabelek jest krótki więc powinno być blisko ale...

pozostałe nawiewy świecą? Jeśli nie to może być tak, że będziesz musiał dociągnąć zasilanie

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t20727.0.html;highlight=podświetlane+kratki

Opublikowano
  • Autor

Tak, pozostałe nawiewy świecą! a tu widzę tylko wtyczkę z 2 pinami (męska) jakby się odłączyła, tylko skąd? :mysli:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też mam problem z klaksonem bo nie działa. Wykręciłem trąbkę i podłaczona do aku działa, bezpiecznik nr 40 działa czyli pozostaje tylko ewentualnie coś w kierownicy albo gdzieś kable są skopane nic muszę wykręcić kierownicę cholera torxy trzeba kupić :) ponoc trzeba aku - odłaczyć aby poducha nie bzyknęła.

Opublikowano

ponoc trzeba aku - odłaczyć aby poducha nie bzyknęła.

nic sie nie stanie,po pierwsze-bo czujnik wysyla impuls do poduchy,wiec jesli czujnik nic nie wysle-nic nie wybuchnie-teoretycznie-ale jak sie boisz,to odlacz aku... :naughty: powiem tak,kiedys na fali byly kradzieze poduszek powietrznych z aut-wiec teraz wyobrazcie sobie zlodzieja majstrujacego cos na ulicy,odkrecajacego aku,zeby potem jeszcze odkrecic poduszki-to trwa okolo pol godziny-kto by tyle w aucie siedzial? :wink4:

po drugie wcale nie trzeba odlaczac poduchy,zeby naprawic klakson w kierownicy-mozna ja odlozyc na kierownice nieodlaczona,lub ktos moze ja po prostu przytrzymac :wink4:

Opublikowano

Korzystajac z faktu ze mialem malowany zderzak zrobilem Ci fotki klaksonu

img0239o.jpg

img0241key.jpg

Opublikowano

to klaksony są dwa :shocked: to może 2 jest zjarany albo co ?

Opublikowano

to klaksony są dwa :shocked: to może 2 jest zjarany albo co ?

tak są dwa :decayed:

Opublikowano

w A4 B5 też są 2 ?? A czy jak jeden się zjara to 2 działa ?

Opublikowano

w A4 B5 też są 2 ?? A czy jak jeden się zjara to 2 działa ?

też są dwa :decayed: oba po prawej stronie. Jak jeden się zjara to poznasz po innym dźwięku.

Opublikowano

o w mordę a ja jeden znalazłem hmmmm

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

o w mordę a ja jeden znalazłem hmmmm

Moze w B5 jest tylko jeden ?

Opublikowano

W B5 jest dwa. Bo klakson ma być dwutonowy.

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem klaksony popodpinałem i niestety pali mi bezpiecznik?! Wie ktoś co to może być...?

Opublikowano

Kupiłem klaksony popodpinałem i niestety pali mi bezpiecznik?! Wie ktoś co to może być...?

Może źle je podłączasz. Sprawdziłeś czy kable się gdzieś nie stykają ?