Konradgiee Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Mam pytanko, mógłby ktos podpowiedzieć ktoredy najlepiej i najłatwiej jest puścić kabel w Avancie z bagażnika do radia. Moze tros zaglądnie jeśli ma oryginalnie zamontowana . Dzięki
Requan Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Przewod od zmieniacza najlepiej jest wpuscic w listwe progowa - lekko podwazasz od strony tapicerki, jest ona pusta w srodku takze kable sam wskoczy i nie bedzie zadnych odksztalcen, no i nie trzeba nic rozbierac. Od strony radia musisz jedynie zdjac schowek zeby wyprowadzic kabel do listwy. Idzie lato takze schowek i tak bedziesz musial zdejmowac do odgrzybiania klima - mozesz zrobic dwa w jednym
pablo_9 Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Ja u siebie dokładałem zmieniarkę i puszczałem lewym progiem do bagażnika...
Konradgiee Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Opublikowano 25 Maja 2009 Jeszcze jedno pytanie co to za kbelek ten brazowy- byl on razem z ori kablem od zmieniarki. do czego on jest i gdzie go podpiac. Dzieki
Requan Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Mi to wyglada na zasilanie, ale zrob jeszcze zdjecie tak zeby bylo dokladnie wiadomo skad on wychodzi (zlokalizuj tez go po stronie wtyczki zmieniarki i tez cyknij foto) - wtedy bedzie wiadomo na 100%. Napisz rowniez jaki masz zmieniacz (marka, model).
Konradgiee Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Opublikowano 27 Maja 2009 Wiec tak: ogladalem to jeszcze raz i ten brazowy kabelek to bedzie pewnie masa ... tak mi sie wydaje zobaczcie sami tylko dalej niewiem gdzie to wpiac ta mase, tym bardziej ze ma taka smieszna koncowke nigdzie niepasujaca. a co do zmieniarki to mam taka rok produkcji 2004 podlaczylem ta zmieniarke i zmienia plyty tylko ich nie czyta, i niewiem czy popsuta czy cos zle podlaczylem[br]Dopisany: 26 Maj 2009, 14:21_________________________________________________Jak myslicie to ze nieczyta plyt to uszkodzenie zmieniarki czy cos jest zle podlaczone, plyty zmienia ale wskakuje track 01 i po chwili ERROR. dzieje sie tak na kazdej plycie. Tak mam wpiete kable od zmieniarki do wtyczki radiowej. kolory ida tak : zielony fiolet czerwony pomarancz niebieski czarny zolty bialy moglby to ktos sprawdzic czy dobrze mam podpiete. wielkie dzieki
Requan Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 jak bede mial chwile to zerkne do specyfikacji, i sprawdze Ci te kable, ale moze to byc wina brudnego lasera. Zobacz rowniez czy zmianiarka reaguje jak jej przelaczasz plyty czy utwory.
Konradgiee Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Opublikowano 27 Maja 2009 Jak zmieniam plyty to reaguje, ale na utwory nie- wlaczam np. cd 3 przezuci plytke i odrazu ERROR To zobacz u siebie jak znajdziesz chwilke. Wielkie dzieki
Requan Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 jak sterowanie (+wyswietlanie) z radia Ci dziala to znaczy ze kable masz dobrze podpiete (masz komunikacje) a problem lezy w zmieniaczu. Zacznij od czyszczenia lasera(najlepiej zrob to recznie).
jarmat62 Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Jak czyszczenie nic nie da to padnięta zmieniarka. Możesz szukać zamiennika Panasonic DP 600 jest tania i sprawuje się super Tylko musisz ją mieć z kablem od zmieniarki Panasonica oraz dokupić przejściówkę. Sprawdź też czy nie wkładasz płyty na odwrót???
Konradgiee Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Opublikowano 27 Maja 2009 Plyty wkladam dobrze, wiec jak mam wyswietlanie i zmienia plyty to podpieta jest dobrze hmm, to zostaje czyszczenie, ale pierwsze opierd.... goscia ktory mi sprzedal bo mowil ze 100% sprawna. Moze odda kaske Dzieki za pomoc.
Requan Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Ja jeszcze na twoim miejscu sprobowalbym z plyta tloczona. Wez jakas plyte audio ale fabryczna np z gazety - czasami jak jest brudny lub czesciowo wypalony laser to nie chce czytac niektorych plyt takich wypalanych na kompie ze wzgledu na np porysowanie, lub kiepski material. Plyty fabryczne (tloczone) sa przewaznie czytane nawet przy duzym zarysowaniu. Ja zawsze wkladam plyte tloczona jak chce miec 100% pewnosc ze przyczyna braku odczytu nie jest plyta. Co do podlaczenia zmieniarki to w skrocie wyglada to tak: jedna para to jest komunikacja(w tym wypadku 3 przewody), druga zasilania, trzecia sygnal audio. W Twoim wypadku zmieniarka komunikuje sie z radiem - bo mozesz nia sterowac i otrzymujesz komunikaty w radio. Zmieniacz zwraca blad przy probie odczytania plyty, dlatego tez mozna wnioskowac ze polaczenie masz ok, a cos jest nie tak ze zmnieniarka.
Rekomendowane odpowiedzi