Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak rozebrać panel klimy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie...
szukałem na forum i są tylko zgrubne opisy.
Panel mam na stole w wykręconymi śrubkami torx... i co dalej, probuję podwarzać jakieś plastikowe zatrzaski ale nie wiem czy zabieram się z właściwe i nie chcę czegoś urwać.

Opublikowano

Wklej jakieś fotki - będzie łatwiej Ci pomóc

Opublikowano
  • Autor

Hmmm, no dopiero wieczorkiem...

liczyłem na osoby które już wcześniej rozbierały taki panel. :gwizdanie:

Opublikowano

napewno są tu tacy co zmieniali przedni panel... bo jak się kupi od B7 to jest to jedyna opcja żeby podgrzewanie tylnej szyby działało...

Opublikowano
  • Autor

też tak myśle, szkoda tylko że nikomu nie chce się poklepać trochę w klawiature :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

1. Odkręcasz wszystkie torxy na tylnym panelu climatronika.

2. Patrząc z góry na tylny panel widzisz otwory w których są zatrzaski - musisz je podważyć cienkim srubokrętem. Dobrze jest użyć drugiego śrubokręta do wetknięcia go w szczelinę po odblokowaniu i częściowym odciągnięciu obu połowek obudowy. Jażeli tego nie zrobisz, obudowa wraca sama w swoje miejsce i ponownie sę zatrzaskuje gdyż jest to sprężyste tworzywo i mocne - nie bać sie odchylić. Tych zatrzasków jest ok.10 /nie pamiętam dokładnie/.

3. Po rozpołowieniu obudowy mamy dwie części z płytkami w każdej - jedna od strony złącz i druga od strony wyświetlacza, połaczone taśmą ze złączem. Taśmę należy rozpiąć.

4. Płytka w części ze złączami zabudowana jest w obudowie również za pomocą takich samych zatrzasków - odchylamy je, po kolei odchylamy /od zatrzasku do zatrzasku/ i wyjmujemy. Płytka z wyświetlaczami przykręcona jest rwnież torxami, więc sprawa prosta.

5. W ten sposób masz dostęp do wewnętrznej strony przycisków - też trzymają je zatrzaski od wewnatrz.

6. Jak byś chciał wymienić przyciski białe wentylatora na nieb-czerw, to niestety nie pasują.

7. Możesz wymieniać wszystkie podzespoły: płytki, przyciski, panel.

UWAGA: po zmianie konfiguracji płytek należy wykonać adaptację klimatronika.

• 6 lat później...
Opublikowano

A jak masz klimatronik z grzanymi stołkami, to przyda Ci się też klucz Imbus (3) do uwolnienia pokręteł regulacji grzania.

Kręcisz w prawo aż poczujesz, że plastikowy zatrzask jest luźny i tyle.

Opublikowano

Normalnie złota łopata Ci się należy

Opublikowano

Nie wiem, nie robię w budowlance. Chciałem pomóc i napisać, bo niektórym trzeba to powiedzieć, inaczej upie***lą kawałek płyty z elektryką przy demontażu panelu z grzanymi stołkami, bo "przecież wszystkie śruby są odkręcone", więc na chama trzeba...

• 3 lata później...
Opublikowano

A czy da się przełożyć same przyciski z B7 do B6 ?