Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Co to za model webasto i jak nim sterować (zdjęcie) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

O ile dobrze wkleiłem temat

Analizowałem forum i szukałem cos podobnego do mojego ale nie znalazłem. problem miąłem dzis bo córa baraszkując w aucie włączyła to cos i nie wiedziałem jak to wyłączyć bo nie mam instrukcji. Nie wiem czy jest to firmy WEBASTO bo etykieta jest mało czytelna ale podobno oryginał założony w audi przy kupnie. Proszę o wskazówki jaki przycisk do czego służy i pojawiają sie na ekranie jakies cyferki 1 i 2. O co chodzi nie wiem. A jak sie ma do tego klimatronic jak powinien byc ustawiony zeby bylo dobrze ( wiem ze to nie pora ale jak juz pisze to chciałbym wiedzieć jak najwięcej) Poniżej zamieszczam fotki sterownika i samego urządzenia. Dziekuje ze ew. odzewy i porady.

dsc02647q.jpg dsc02649l.jpg

Opublikowano

To co widzę na zdjęciu to wygląda na (Eberspacher) więc wklep na gogle właśnie (Eberspacher) i tam masz wszystko na temat pieca i sterownika.

Opublikowano

Dokładnie, mam taki sterownik w mercedesie G, jest to eberspacher

zobacz tu,może coś będzie http://ogrzewania-hary.pl/viewpage.php?page_id=12 jak nie to googluj choć obsługa tego jest bardzo prosta

P - sluzy do programowania

strzałki do zmiany temperatury lub czasu (zależy od włączonej funkcji)

Symbol (palnik) do załączania i wyłączania pieca (czyli urządzenia)

Jednak np u mnie żeby wyłączyć ogrzewania postojowe należy zjechać czasem lub temp do zera, wtedy urządzenie się wyłącza :)

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzieki panowie bo to napewno to. :good:

Opublikowano

panowie ja mam webasto jakies - telestar t 7o i jekies tam ksiazki niemieckie do tego,w aucie nie mam zadnego zegara tylko mam pilot z dwoma przyciskami ,i jak to wogole sie uzywa w zime?niewiem czemu nie ma zegara w aucie....

Opublikowano

panowie ja mam webasto jakies - telestar t 7o i jekies tam ksiazki niemieckie do tego,w aucie nie mam zadnego zegara tylko mam pilot z dwoma przyciskami ,i jak to wogole sie uzywa w zime?niewiem czemu nie ma zegara w aucie....

pod sterownik klimy masz podlaczone ustawiasz temperature i potem wlanczasz pilotem , sprawdz sobie na postoju ja mam firmy webasto , to normalnie mam pod uklad zasilania paliwowego podaczone (maly silniczek diesel pracujacy na rope ,tlumik i wydech taki malutki mam wychodzacy spod oslony silnika )i wlaczone wszystko w układ grzewczo -chlodzeniczy czyli pod nagrzewnice _-dzialanie silniczek napedza płyn na nagrzewnice , podłaczone na krotki układ silniczek webasto -blok silnika -nagrzewnica- silniczek webasto
Opublikowano

no ok czyli np w zime po zimnej nocy bede chcial podgrzac silnik to wlaczam pilotem czyli jednym z guzikow a drugim wylaczam? no i czy to moje webasto grzeje silnik czy srodek tez???

Opublikowano

no ok czyli np w zime po zimnej nocy bede chcial podgrzac silnik to wlaczam pilotem czyli jednym z guzikow a drugim wylaczam? no i czy to moje webasto grzeje silnik czy srodek tez???

srodek tez napewno
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam eberspachera hydronic d4w i na sterowniku włączam i pokazuje włączone a w efekcie nic nawet nie odpala i tylko cisza co może by przyczyną i czy mozna sprawdzic pod kompa

Opublikowano

nie sprawdzisz pod kompa,

Opublikowano

to jak mam sprawdzic byłem w serwisie ebera w szczecinie to kolo chwile popatrzał i powiedział że trzeba pod kompa ale tylko się umawiac na termin . co najczęsciej się w nich psuje słyszalem że swiece siadają może rozkręcic i przeczyścic albo wymienic prosze o rade :hi:

Opublikowano

Ja mam w busie ebera (tzw. mokre,nie pamiętam modelu), sam zakładałem.

Facet mówiąc o podłaczeniu do kompa miał zapewne na myśli kompa ebera. Jest tam specjalne wyjście do diagnozy układu. Przynajmniej takie jest u mnie :). Nie powiem co się najczęściej psuje bo jak na razie pracuje prawidłowo (3 lata od założenia)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Ja też mam Telestart T70 (na tabliczne znamionowej na piecyku jest napisane Thermo Top C) i tak samo pilota z dwoma przyciskami. Niestety zimą nawet nie reaguje na pilota.

Nie wiem czy robię coś źle. Co trzeba zrobić żeby uruchomić to webasto ?

Dodam, że baterie w pilocie są według mnie ok bo przy naciskaniu przycisków zaświeca się w nim kontrolka.

Czy ktoś miał podobny problem ?

Opublikowano

muj eber d4w hydronic podłączałem pod vaga i niechce pokazac co jest nie tak podłączałem np. dmuchawke na krutko to chodzi a a miernikiem na przewodach przy opcji załącz w sterowniku to tak jakby za małe napiecie dostawał ten piecyk co jest nie tak jeden przekażnik terz dostaje impuls nap. bo słychac pstryknięcie ktoś ma jakieś doświadczenie z tym modelem :mysli: