cezar1871 Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Witam Panowie i Panie , mam mały problem w swoim autku. A mianowicie rygiel w drzwiach pasażera za mocno chowa się w tapicerkę drzwi . Czy ktoś wie jak go wyregulować by był na równi z tapicerką ?. Pozostałe chowają się tak że są na równi z tą obwódką wokół tego rygla od zamka a ten jeden wpada do środka na około 0,5 cm i możliwe że podczas otwierania blokuje mi zamek . Próbowałem go odkręcić palcami jak jest w pozycji otwartej ale boje się że go ułamie. Pamiętam że kiedyś w Golfie się odkręcały ale w Audi nie mam pojęcia. Czy koniecznie trzeba zdejmować tapicerkę by to wyregulować ?. Proszę o jakieś wskazówki.
Szymoonk Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 radził bym zdjąć tapicerkę i wyregulować całym cięgnem (ryglem) bo to cięgno jest zakrzywione i raczej nie da się go inaczej ustawić
cezar1871 Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Opublikowano 27 Maja 2009 radził bym zdjąć tapicerkę i wyregulować całym cięgnem (ryglem) bo to cięgno jest zakrzywione i raczej nie da się go inaczej ustawić A Czy aby ta górna część która wystaje ponad tapicerkę ( taki okrągły plastik) nie jest nakręcany na to cięgno ?. Nigdzie nie mogę tego znaleźć
Szymoonk Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Czy idzie samą końcówka (ryglem) to nie wiem, radze zdając tapicerkę żeby niczego nie połamać
Tomi_mo2 Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Witam. Jeśli jest tak jak w 80 B4 to przekręc o 1/4 obrotu i powinien wyjśc sam plastik, bez rozbierania tapicerki.
sparki Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 Ten czarny dzyndzelek jest nakręcany na cięgno które u samej góry jest nagwintowane. Po prostu go wykręć do takiej wysokości żeby Ci pasowało
cezar1871 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ok, dzięki chłopaki. Poszło i teraz cieszy aż miło , co ciekawe zamki teraz się otwierają ale poczekam na słoneczko i wtedy się okaże heh.
Rekomendowane odpowiedzi