Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGB] Felgi 19" do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, takie coś znalazłem na allegro, w sumie mam pod nosem wiec co mi szkodzi podjechać i zerknąć, ale pytanie do znawców, bo ja expertem w tych sprawach nie jestem. Jak sprawdzić czy to oryginały?

Rozumiem że gdzieś powinny być numery seryjne, ale gdzie szukać żeby się nie pomylić i żeby to były naprawde numery seryjne oryginałów? :-)

I co w ogóle myślicie o tych felgach? Cena chyba w miare okazyjna razem z oponami?

http://moto.allegro.pl/item642619832_vw_audi_piekne_felgi_19_opony_okazja.html

PS. no i takie dodatkowe pytanka, bo komfort to raczej oczywiste ze sie zmniejszy po zmianie 17 na 19, a jak jesli chodzi o osiągi i zużycie paliwa? Będą dosc znaczące zmiany przy mojej mocy?

Opublikowano

na felgach, jeżeli ori to będziesz miał wybite nawet logo audi , komfort w dół , chociaż ja po przesiadce z 16'' na 18'' dużej różnicy w spadku komfortu nie odczuwam, przy Twojej mocy nie martw się o osiągi :good: , poprawa wygl, zew. auta , miażdży

Opublikowano

Jak będziesz się pytał to dowiedz się jakie parametry ma felga (ET i szerokość).

Opublikowano

na felgach, jeżeli ori to będziesz miał wybite nawet logo audi , komfort w dół , chociaż ja po przesiadce z 16'' na 18'' dużej różnicy w spadku komfortu nie odczuwam, przy Twojej mocy nie martw się o osiągi :good: , poprawa wygl, zew. auta , miażdży

dokladnie bedzie mial wybite logo OOOO ,co do komfortu to bedzie juz slabiutko ,mialem 18" przez 2miechy i podziekowalem ale i zawias mocno w dol 8cm...nie bylo mowy o komforcie.osiagi min gorsze

co ty opowiadasz ja jezdziłem b5 1.8T na 18 i auto posadzone 45mm i bylo ok... nawet lepiej a jaki wyglad a i spadku mocy nie odczułem. Teraz mam 10 w b7 i tez jest git :evil:[br]Dopisany: 30 Maj 2009, 19:45_________________________________________________znaczy sie 19Zoll 235 na 35

Opublikowano

ja w tej chwili śmigam na 18 i jest git komfort oki a auto posadzone -35mm. :good: :good:

Opublikowano
  • Autor

A bez posadzenia to sie nie da? heh, nie chce d*pa o krawezniki zachaczac, poprzednie auto mialem pare cm nad ziemia i nawet przejazd kolejowy byl problemem, wiec unikam obnizania teraz jak ognia, heh

Opublikowano

18" bez gleby... :blink: no co ty... 17" wygląda tak sobie a 18" to już nawet nie wspominam... kojażysz golfa 2 country??? :decayed:

Opublikowano

ktokolwiek a ty nie masz juz standardowo obnizonego zawieszenia? S4 przeciez juz z fabryki delikatnie posadzone wyjezdza

Opublikowano
  • Autor

ktokolwiek a ty nie masz juz standardowo obnizonego zawieszenia? S4 przeciez juz z fabryki delikatnie posadzone wyjezdza

A bo ja wiem, massz linka do mojej S4 w podpisie, to zerknij i powiedz mi czy to wygląda na obniżone czy nie, heh, 17" oczywiście są fabryczne aktualnie

Opublikowano

Też mi sie wydaje, że S4 standardowo miało zawias nizej. Przy -20 mm felga 18" wygląda całkiem ok.

Opublikowano

Też mi sie wydaje, że S4 standardowo miało zawias nizej. Przy -20 mm felga 18" wygląda całkiem ok.

Najlepiej niech sprawdzi w kodach wyposażenia. Wydaje mi się że w eSie jest 1BV.

Opublikowano

te felgi pasuja do B6/B7,w B5 bedą wyglądały dziwnie

Opublikowano

5wdlvk.jpg <- to jest twoje auto

strasznie wysoko stoi ... napewno nie jest obnizone

jak tam wlozysz 18" to bedzie juz komicznie wygladac

a przy 19" to naprawde ludzie moga sie smiac

jesli chcesz wieksza felge to musisz musowo obnizyc

19" zaczyna fajnie wygladac w a4/s4 przy obnizeniu ok -50mm lub wiecej

18" zaczyna fajnie wygladac przy ok -35mm lub wiecej wg mnie

a i tak powinienes obnizyc bo teraz te auto wyglada jak s4 allroad

-35mm przy 17" tej co masz teraz musowo[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2009, 17:54_________________________________________________zawiasy.th.jpg

<--- tutaj masz pokazane zawieszenie H&R -60mm oraz ori 1BE ( obnizajace o -20mm ) przy feldze 19" i oponie 225/35R19 w mojej a4 ;)[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2009, 18:01_________________________________________________wnioski wyciagnij sam :)