domjenick Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 nie wprowadzaj kolegow w blad ze zawsze przy peknietej uszczelce jest woda w oleju lub odwrotnie. jesli sa spaliny i benzyna-jest tez olej,moze nie byc go tak duzo,jak ja widzialem,ale bedzie zawsze....
blondi Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Oczywiście ze olej się pojawi jeżeli pierścienie zbierające są zużyte i nie spełniają swojej roli.pozdrawiam.
M.Audi Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 panowie mam taki problem plyn w chlodnicy dochodzi do 110c(przy predkoscie ok.90km/h) i sie gotuje weze wychodzace z chlodnicy sa letnie wymienilem termostat i dalej to samo silnik pracuje normalnie przyspiesza tak jak zawsze nie mam zadnego oleju w plynie chlodniczym, moje pytanie to jak sprawdzic pompe wody czy da sie dojsc poprzez termostat do wirnika?? jesli ktos ma jakies propozycje to bardzo prosze o wypowiedzenie sie pozdr.
Rafal-L Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 przewaznie idzie wyczuc wirnik palcami:D
Labiel Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Jak wyciągniesz termostat to będzie widać wirnik. Można jeszcze ewentualnie patrzeć na niego a druga osoba draśnie rozrusznikiem aby sprawdzić czy wirnik się kręci. Rzadko, ale zdarza się że wirnik urywa się i nie kręci. PS: Oczywiście trzeba zachować ostrożność przy takiej operacji.
M.Audi Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 m.audi masz lpg? nie dzisiaj odpalilem zimny silnik i stale temperatura sobie rosla powoli do 105C chlodnica zimna dolne przewod co idzie do termostatu tez zimny a gorny przewod zaczal robic sie cieply dopiero jak temperatura silnika miala cos okolo 100c panowie radzcie cos[br]Dopisany: 27 Sierpień 2011, 16:42_________________________________________________ Jak wyciągniesz termostat to będzie widać wirnik. Można jeszcze ewentualnie patrzeć na niego a druga osoba draśnie rozrusznikiem aby sprawdzić czy wirnik się kręci. Rzadko, ale zdarza się że wirnik urywa się i nie kręci. PS: Oczywiście trzeba zachować ostrożność przy takiej operacji. Labiel dzieki zrobie taka probe[br]Dopisany: 27 Sierpień 2011, 16:43_________________________________________________panowie jednak byla to u mnie pompa wody prawie zatarta a wirniczek byl pekniety dzieki koledzy za rady
Rekomendowane odpowiedzi