Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak przerejestrować auto na siebie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja sytuacja wyglada następująco. Od kilku miesiecy mam :audi: . Jest ona zarejestrowana na mojego wujka do końca roku 2009, chciałbym przerejestrować ją na siebie. Napiszcie mi jakie Kroki muszę podjąć by auto było zarejestrowane na mnie i jaki to mniej więcej koszt.

I jeszcze jedna sprawa.

Auto jest ubezpieczone w PZU (oc i nw) roczna zapłata to 630zl, ale ubezpieczenie również nie jest na mnie. Napiszcie mi co mam zrobić abym to ja mógł ubezpieczyć auto (nie chcę już męczyć wujasa) i jaki to koszt. Dodam tylko że jeszcze nigdy nie ubezpieczałem auta więc na żadne zniżki się nie załapie?

ewentualnie jaką inną dobrą i tanią ubezpieczalnie mi doradzacie?

Bardzo proszę o odpowiedzi na te pytania

Opublikowano

jarko już podrzucił linki - nie czytałem, ale zakładam, że dobre.

W Twoim przypadku (wiek) proponowałbym poszukać kogoś ze zniżkami, żeby kupić samochód pół na pół. Inaczej dowalą Ci jeszcze zniżki i cena za ubezpieczenie może Cię zwalić z nóg.

A będąc współwłaścicielem, liczą zniżki osoby, które je posiada plus zwyżka za Twój wiek i wychodzi przyzwoita kwota.

Opublikowano

jarko już podrzucił linki - nie czytałem, ale zakładam, że dobre.

Podałem linki bo uważam że temat jest do kosza :wink4:

Odnośnie stawki ubezpieczenia można w wielu miejscach zapytać, chociażby w linku który dałem - nie potrzeba kolejnego tematu :)

Co do rejestracji auta to nie ten dział chyba :gwizdanie:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

az tak duzo nie zapłacisz masz młode auto w miare

Opublikowano

No i przy okazji sam młody jest, także (o ile dobrze pamietam), to przy ubezpieczeniu OC 30% zwyżki.

Opublikowano

a tam tragedii napewno nie bedzie :)

Opublikowano

I nie masz AC :shocked:

Tak jak koledzy radza bierz wspolwlasciciela z dobrymi znizkami inaczej to wybulisz ladnie no i AC koniecznie..

Opublikowano

No i przy okazji sam młody jest, także (o ile dobrze pamietam), to przy ubezpieczeniu OC 30% zwyżki.

w PZU z tego co pamiętam jest 50% zwyżki do 25 roku życia... :disgust:

Opublikowano

w PZU z tego co pamiętam jest 50% zwyżki do 25 roku życia... :disgust:

Dobrze pamiętasz bo się byłem pytać ostatnio... . Do tego nie chcieli mi uhonorować zniżek za motocykl (4 lata bezkolizyjnie), a miałem 40 %. Byłem w podobnej sytuacji bo sam jestem < 25.

Ostatecznie ubezpieczyłem w PZMocie (chyba ... - już nawet nie pamiętam bo facet mi wybrał najkorzystniejsze towarzystwo ubezpieczeniuowe - sprawdzę). Uhonorowali 40% zniżek + 50% zwyżki za wiek, było trochę więcej niż podstawowa stawka.

Ale co najważniejsze, ubezpieczyciel powiedział, że w przypadku bezkolizyjnego pierwszego roku zwyżek w przyszłym będzie tylko 20%.

Opublikowano

mi kiedyś taniej wyszło jak odkupiłem auto niżbym je przepisał bo wtedy potraktowano to jako darowiznę