Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jak odłączyć akumulator ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wam niedawno kupilem a4(97r) 1,9 tdi i troche o niej czytam no i wyczytalem ze odlaczenie akumulatora "powoduje skasowanie pamieci diagnostycznej silnika, urzadzenia abs, a takze kodu zabezpieczajacego przed kradzieża" w takim razie jak przyjdzie mi ladowac aku jak mam to robic ? pomozcie mi z tym

z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam

Opublikowano

Czesc wam niedawno kupilem a4(97r) 1,9 tdi i troche o niej czytam no i wyczytalem ze odlaczenie akumulatora "powoduje skasowanie pamieci diagnostycznej silnika, urzadzenia abs, a takze kodu zabezpieczajacego przed kradzieża" w takim razie jak przyjdzie mi ladowac aku jak mam to robic ? pomozcie mi z tym

z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam

nic sie nie stanie....dziwne pytanie :gwizdanie: jedynie radio może ci sie rozkodowac

Opublikowano
  • Autor

Tak Wyczytalem w ksiazce Ze Immobilaizer sie rozkoduje i inne rzeczy jak sie odlaczy aku ? dlatego pytam :confused4:

Opublikowano

tak jak kolega pisal, tylko radio sie zakoduje :good:

Opublikowano

Tak Wyczytalem w ksiazce Ze Immobilaizer sie rozkoduje i inne rzeczy jak sie odlaczy aku ? dlatego pytam :confused4:

spal te ksiązke :kox:
Opublikowano
  • Autor

OK Dzieki za informacje

Opublikowano

Immo w tym modelu też potrafi zgubić synchro z ECU po zabawie z akumulatorem chociaż są to sporadyczne przypadki i chyba częściej występujach przy próbach ładowania aku na zapiętych klemach. Oprócz tego w tym modelu sensor AIRBAG jest czuły na skoki napięcia i też lubi z niewiadomych przyczyn wywalić błąd 65535 czyli błąd pamięci sterownika! Ale tak jak pisałem są o żadkie przypadki i odłączenie aku poza zakodowaniem się radia raczej nie przynosi ubocznych skutków.

Opublikowano

mi zaczely wariowac obroty i musialem kasowac bledy :(

Opublikowano

ja juz kilka razy odlaczalem i nic poza zresetowaniem radia sie nie dzialo wiec i u ciebie nie powinno

Opublikowano
  • Autor

OK jeszcze raz dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

Ale o czymś zapomnieliście, są to sporadyczne przypadki bo akumulator został nieprawidłowo odłączony.

Przy odłączaniu najpierw odłączamy minus później plus

Przy podłączaniu najpierw plus potem minus.

Kolejność jest ważna, jak odwrotnie się zrobi może ulec zablokowaniu alarm immo czy ecu i to są te przypadki.