Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

TP "Neostrada" vs. Netia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli jedni chwalą Netię a drudzy narzekają mam czas do drugiego lipca wtedy muszę rozwiązać umowę z neostradą i zastanawiam się jeszcze co zrobić

juz teraz mozesz spokojnie przejsc do netii, ktora i tak dopilnuje okresu wypowiedzenia, a przynajmniej nie bedziesz mial przerwy w dzialaniu neta :)

Opublikowano
  • Autor

Czyli jedni chwalą Netię a drudzy narzekają mam czas do drugiego lipca wtedy muszę rozwiązać umowę z neostradą i zastanawiam się jeszcze co zrobić

juz teraz mozesz spokojnie przejsc do netii, ktora i tak dopilnuje okresu wypowiedzenia, a przynajmniej nie bedziesz mial przerwy w dzialaniu neta :)

Z tego co wiem i co tu pisali koledzy przerwa będzie :gwizdanie:

Opublikowano

Jakiś rok temu przeszedłem z TPSA do Netii (internet + telefon bo tak się bardziej opłacało)

Pierwsza sprawa to max prędkość - 4Mb czy ile tam Tomek Kot reklamuje to jest i owszem ale w większych miastach tylko i wyłącznie na łączach Netii - wiec po łaczu TPSA możesz raczej zapomnieć. Jeśli chcesz się dowiedzieć jakie są u Ciebie max. możliwości techniczne zadzwoń na błękitną 9czy jaki tam teraz mają kolor :) ) linię TPSA, sprzedaj bajer, że chcesz przedłuzyć z nimi umowę i zwiększyć predkość i zapytaj jakie są maksymalne możliwości techniczne na twoim łączu- wtedy miły pan czy pani z TPSA będzie mieć motywację i szybko sprawdzi i poda ci max prędkość - jesli mieszkasz poza miastem to przypuszczam że będzie to 1Mb w porywach 2Mb jeśli mieszkasz niedaleko centrali i to jest maximum fizyczne natenczas dostępne i chocby ci cuda obiecywali więcej nie będzie.

Wtedy masz mniej wiecej poglad co i za ile można (czy chcesz zostać przy 1Mb czy zwiększyć to mozesz porównywać oferty)

Generalnie Netia jesta tańsza niz TPSA, telefon z netii też sie opłaca - działą stabilnie a pakiet darmowych rozmów jest korzystniejszy)

Co do internetu to na plus Netii przyznać trzeba bezawaryjność - na TPSA średnio co 3-5 miesięcy wywalał się to telefon,

to internet (przeważnie jak naprawili telefon to padał internet i odwrotnie - średnio 2 dni to zajmowało). Po roku użytkowania Netii jak do tej pory bez awarii. Niby linia i centrala ta sama, ale pewnie urzadzeni na centrali juz Netii bądz wydzierzawione przez Netię - wkazdym razie dbają o to jakby priorytetowo - widac Netia podpisaął dobra umowę z TPSA.

Na minus to na pewno lagi i spadki transferu w godzinach wieczornych kiedy wszyscy siadają do netu (na początku tego nie było, dopiero jak więcej osób w mojej okolicy przeszło na Netią zaczęło kulać). Na Neostradzie chodziło to jednak trochę lepiej i stały transfer był w miarę zapewniony. Jak sprawdzisz transfer to niby jest tyle za ile płacisz (ale to w ciągu dnia i w nocy) natomiast wieczorem filma online mozesz nie obejżeć, a i niektóre stronki chodzą jak krew z nosa.

Co do formalności to faktycznie zrobia wszystko za Ciebie - Ty musisz się tylko na umowie podpisać. Samo uruchomienie usługi u mnie bez problemu poszła - miało być od 1szego i była. Konfiguracja routera też bez problemu (na ustawieniach z Neostrady chodzić Ci nie będzie więc lepiej się do tego wcześniej przygotowac (bo jak nie będziesz miał neta to helpa na necie nie znajdziesz :wallbash: ) - całe szczęście miałem jeszcze iPlusa więc poszło bezboleśnie)

Na pewno za Netię zapłacisz mniej (za tą samą prędkość w Mb zapłacisz na pewno mniej), no ale musisz liczyć się z niedogodnościami o których pisałem wyżej.

Tak że decyzja należy do Ciebie - ciężko jednoznacznie powiedzieć co lepsze...jeśli oglądasz dużo filmów online i surfujesz wieczorami po necie i zależy Ci na błyskawicznym ładowaniu stron o tej porze bierz TPSA, jeśli nie zalezy Ci na tym aż tak bardzo bierz Netię (bo tańsza i prawie że tak samo dobra)

Opublikowano
  • Autor

No w końcu jakies konkrety :good:

Opublikowano

Dzieki koledzy wczoraj rozmawiałem z przedstawicielem netii przez telefon sprawdzałem prędkosći wyszło po raz drugi 20 Mb mieszkam nie daleko od miasta a rzeczywistość pokarze. W piątek mają dzwonić umówię się na rozmowę i wypytam co i jak :>