Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Brak sygnalizacji zapalonych świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :> Mój problem polega na tym, że przestał mi działać sygnalizator zapalonych świateł. Sygnalizator jest chyba dobry bo gdy przekręcam kluczyk w stacyjce to pika że się załancza, chyba że do świateł jest jakiś osobny sygnalizator. Gdzie jest problem???? Bardzo proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuje.

Opublikowano

Tzn..?

Sygnalizatorem jest to ze licznik sie podswietla na czerwoni.. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Kolego :wink4: chodzi mi o to, że jak wysiadam z auta i zostawię włączone światła, to powinno mi piszczeć, a tak nie jest, działało i już nie działa. O to dokładnie mi chodzi :wallbash: pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Mam pytanie czy każde a4 miało miało taki sygnalizator ,bo "brzęczek " mam dobry odzywa się np.jak zapala się rezerwa itd.jeśli nie to w jaki sposób można go samemu zamontować ??? bo notorycznie zostawiam auto na światłach :wallbash:

Opublikowano

jak zostawisz kluczyk w stacyjce i nie zgasisz świateł to się odezwie brzęczyk ale jak wyciągniesz kluczyk to brzęczyk się nie odezwie - tak jes przynajmniej u mnie - otwieram drzwi z zapalonymi światłami i zgaszonym silniku i się odzywa - ale mówię jak jest kluczyk w stacyjce jak go wyciągnę nie daje znać nic

Opublikowano

u mnie jest odwrotnie, jak mam wlaczone swiatla i kluczyk wyciagniety ze stacyjki brzeczyk odzywa sie dopiero jak otworze drzwi (cos ostatnio zaczyna mi szwankowac, raz brzeczy a raz nie... :confused4: )

Opublikowano

dzisiaj pół dnia siedziałem nad tym problemem ze nie działa mi światło i brzęczyk. Co sie okazało to nie krańcówka była uszkodzona a audi zastosowało te takie taśmy izolacyjne szmatko podobne i przetarło izolację a co za tym idzie woda weszła do środka przewodu i tak skorodował że aż nie było przejscia. Po wymianie przewodu od miejsca korozji do krancówki wszystko śmiga :) Taka ciekawostka.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Probowałem również wymienić brzęczek i po podłączeniu wszystkich wtyczek w zasadzie wszystko wróciło do normy oprócz licznika km, przebiegu. W ogole się nie świeci. Może wiecie co to może być? Jak to naprawić?

Pozdrawiam

Opublikowano

przepaliły ci sie zarówki od podświetlania, przy wyjęciu licznika , ktzeba było wszystkie od razu zmienic.bo tak juz miało kilka osób.

Opublikowano

tzn. nie świeci zupełnie ten wyświetlacz licznika z km z przebiegiem całościowym (270 000km) i tym tymczasowym? Niewiem, może trzeba jakoś zaadaptować licznik czy cos takiego? może ktoś się orientuje?

niewiem czy w sam raz w tym liczniku są żarówki? wiem że są służące do podświetlania tablicy ale one działają.

Pozdrawiam

Opublikowano
przepaliły ci sie zarówki od podświetlania, przy wyjęciu licznika , ktzeba było wszystkie od razu zmienic.bo tak juz miało kilka osób.

jak kolega napisał wyżej - wymień wszystkie żarówki podświetlenia "WSZYSTKIE NOWE ZAŁÓŻ". U mnie nie paliła się jedna żarówka więc wymieniłem ją, po złożeniu całości przestały działać dwie inne :shocked:, więc rozebrałem raz jeszcze i zmieniłem te dwie i co? po złożeniu kolejne nie palą :wallbash:. Kupiłem i wymieniłem wszystkie jednocześnie (łącznie z tymi które wcześniej wymieniałem), po złożeniu wszystkie palą. Również czytałem gdzieś że chłopaki mięli taki sam problem...Pozdro i do dzieła :naughty:

Opublikowano

Po części przyznaję rację. Na wyświetlaczu jak się przyjrzeć widać przebieg. także dziś wieczorem wymieniam żarówki. Powiem szczerze, że myślalem że ten wyświetlacz świeci sam z siebie że nie ma podświetleń. a tu niespodzianka.

Wielkie dzięki. mam nadzieje ze zadziała.

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

Gdzie mogę odnaleźć ten "brzęczyk" w aucie?

Ok

Już mam...

Widzę jednak niestety, że wiąże się to z wyjmowaniem zegarów i ich rozkręcaniem....eh...taka głupotka a tyle pracy...