Opublikowano 12 Maja 201313 l Autor oddzwoniłeś Karol jak c**j... Jakbym umierał to już byś po kwiatki biegał Jakie logi robi sie statyczne a jakie dynamiczne dla tego śmierdzącego gnojojada ? Mam jakiś błąd na silniku powracający ale wg vaga sporadyczny "1237 zawór odcinający paliwo -N109 przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY" co to za gówno gdzie to jest i dlaczego powraca ?
Opublikowano 12 Maja 201313 l oddzwoniłeś Karol jak c**j... Jakbym umierał to już byś po kwiatki biegał Jakie logi robi sie statyczne a jakie dynamiczne dla tego śmierdzącego gnojojada ? Mam jakiś błąd na silniku powracający ale wg vaga sporadyczny "1237 zawór odcinający paliwo -N109 przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY" co to za gówno gdzie to jest i dlaczego powraca ? Na VP: ---------- Post dopisany at 21:23 ---------- Poprzedni post napisany at 21:23 ---------- Jak powraca to jest yebnięty, pewnie fure masz w trybie awaryjnym i nie jedzie? Jak kasujesz i wraca, to yebnięty i do wymiany.
Opublikowano 12 Maja 201313 l Autor Jakie koszta ? i czy trzeba robić całą pompę czy tylko to gówno ? sam to wymienię czy to wyższa szkoła druciarstwa ?
Opublikowano 12 Maja 201313 l Sam to wymienisz kumpel jak wymieniał, to zamiennik brał coś po około 60zeta, gdzie ori bosch kosztował około 150 zeta, także a roboty nie pamiętam, coś około jednego-dwóch browarów, powrót od pompy odłączasz i powinien bez oporów się dać wykręcić
Opublikowano 12 Maja 201313 l Autor dobra napisze temat w dziale diesel może ktoś będzie miał jakiś opis bo ja diesla jeszcze nie rozkręcał. Co to może pierdzielić oprócz trybu awaryjnego którego raczej nie mam ? ---------- Post dopisany at 23:42 ---------- Poprzedni post napisany at 23:41 ---------- Jakie logi robi sie statyczne a jakie dynamiczne w AFN ?
Opublikowano 12 Maja 201313 l dobra napisze temat w dziale diesel może ktoś będzie miał jakiś opis bo ja diesla jeszcze nie rozkręcał. Co to może pierdzielić oprócz trybu awaryjnego którego raczej nie mam ?---------- Post dopisany at 23:42 ---------- Poprzedni post napisany at 23:41 ---------- Jakie logi robi sie statyczne a jakie dynamiczne w AFN ? Przy odpalaniu obroty Ci powinny pierdolnąć do 2k, nie wspominam już o zasłonie z tyłu. Zachciało Ci się 1,9
Opublikowano 12 Maja 201313 l Autor obroty mam 819 po odpaleniu stałe a dym jest tylko jak pedał spotka się z dywanem
Opublikowano 12 Maja 201313 l obroty mam 819 po odpaleniu stałe a dym jest tylko jak pedał spotka się z dywanem Czyli obroty masz w normie, dymienie też - zobacz, czy Ci się wtyczka nie poluzowała... Odepnij, przeczyść, wepnij, skasuj błąd.
Opublikowano 12 Maja 201313 l Autor ja to musze najpierw maske otworzyć raz ją już otwierałem to potem zamknąc nie mogłem chyba poczekam aż od blacharza i lakiernika wróci wtedy bedzie łatwiej ---------- Post dopisany at 00:05 ---------- Poprzedni post napisany at 00:03 ---------- Jest jeszcze kwestia logów bo nie wiem czy mam wtrysków szukać czy pompy a może są ok a to po prostu 130 konny diesel w quattro i dlatego nie jedzie.
Opublikowano 12 Maja 201313 l ja to musze najpierw maske otworzyć raz ją już otwierałem to potem zamknąc nie mogłem chyba poczekam aż od blacharza i lakiernika wróci wtedy bedzie łatwiej ---------- Post dopisany at 00:05 ---------- Poprzedni post napisany at 00:03 ---------- Jest jeszcze kwestia logów bo nie wiem czy mam wtrysków szukać czy pompy a może są ok a to po prostu 130 konny diesel w quattro i dlatego nie jedzie. AFN 130 konny? Czyli grype złapał, tak?
Opublikowano 13 Maja 201313 l oddzwoniłeś Karol jak c**j... Jakbym umierał to już byś po kwiatki biegał Jakie logi robi sie statyczne a jakie dynamiczne dla tego śmierdzącego gnojojada ? Mam jakiś błąd na silniku powracający ale wg vaga sporadyczny "1237 zawór odcinający paliwo -N109 przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY" co to za gówno gdzie to jest i dlaczego powraca ? Przecież dzwoniłem to numer nie odpowiadał... nie dostałeś smsa że dzwoniłem ? Zmień sieć... bo ja mogę Ci pokazać rejestr telefonu że dzwoniłem. Dokładnie 20,41 była ---------- Post dopisany at 07:53 ---------- Poprzedni post napisany at 07:51 ---------- Diagnostyka VAG Proszę bardzo
Opublikowano 13 Maja 201313 l tak po kompocie dostał grypy ciekaw jestem co tam kompoty narobily, zrob statyczne: 000,001,003,013,004 BS 000, 011,003 Dynamiczne 001,003,008,011,004 ...i wrzuć tutaj
Opublikowano 13 Maja 201313 l ciekaw jestem co tam kompoty narobily, zrob Ja też... ---------- Post dopisany at 08:06 ---------- Poprzedni post napisany at 08:05 ---------- Coś mnie się wydaje, że dopiero koszta z tym autem się pojawią
Opublikowano 13 Maja 201313 l Autor ciekaw jestem co tam kompoty narobily, kupe dymu z tyłu i mało mocy ---------- Post dopisany at 08:40 ---------- Poprzedni post napisany at 08:38 ---------- Coś mnie się wydaje, że dopiero koszta z tym autem się pojawią lepiej nie bo wstawie tam 1.8T
Opublikowano 13 Maja 201313 l lepiej nie bo wstawie tam 1.8T Też będą koszta i to jeszcze większe... ---------- Post dopisany at 08:44 ---------- Poprzedni post napisany at 08:43 ---------- Robi tutaj moc... nie ma dymu bez ognia
Opublikowano 13 Maja 201313 l Autor teraz już sie troche odetkała jak nią poganiałem ale na poczatku to był mega osiołek
Opublikowano 13 Maja 201313 l A ja dalej bez autka Panowie, jestem niezdecydowany... A3 2.0 TDI 170KM, czy może Leon II z tym samym silnikiem? Golfa nie chcę... Fajnie to jeździ?
Opublikowano 13 Maja 201313 l Jak masz brać 2.0 TDI to łykaj 2,0 TDI 140 BMM To taki sam silnik jak 1,9 BXE tylko zmieniony tłok i skrzynia 6. Jaka wada to turbina mała (jak w BXE) i mały przyrost po sofcie... w mieście spali jakieś 6,8 - 7l ale za to w trasie zejdziesz do 5,3- 5,5 Softem zrobisz 160-170PS ---------- Post dopisany at 10:29 ---------- Poprzedni post napisany at 10:25 ---------- W A3 będzie trochę więcej miejsca z tyłu niż w leonie ---------- Post dopisany at 10:30 ---------- Poprzedni post napisany at 10:29 ---------- Jak się nie psuje to jeździ ale jak zacznie się sypać.....
Opublikowano 13 Maja 201313 l Autor wszystko po jakimś czasie zacznie sie sypać także na to bym nie patrzył