qubar 0 #1 Napisano 3 Czerwiec 2006 Jakie macie ciśnienie w oponach? Jakie wg was powinno byc w letnich 205/60/15? Fabrycznie powinno byc 2.0 Ba... Chodzi o malo obciazony samochod 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Wihajster 9 #2 Napisano 3 Czerwiec 2006 do 2,2 jest chyba optymalnie 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Traviz 0 #3 Napisano 3 Czerwiec 2006 qubar, w klapce wlewu paliwa powinieneś mieć tabelkę Ja mam ok. 2.2 w każdym kole 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
qubar 0 #4 Napisano 3 Czerwiec 2006 qubar, w klapce wlewu paliwa powinieneś mieć tabelkę sprawdzilem, sprawdzilem i jak napisalem wczesniej jest 2.0 Ba, podczas wymiany ustawili mi na 2.4 Ba :mrgreen: Chyba jednak zejde do 2.2 ba i bedzie git 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
wojtas-audi 0 #5 Napisano 3 Czerwiec 2006 sprawdzilem, sprawdzilem i jak napisalem wczesniej jest 2.0 Ba, podczas wymiany ustawili mi na 2.4 Ba Chyba jednak zejde do 2.2 ba i bedzie git Mi jak opony na felgi zakladal to pompowal to 2,3 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość Murzyn #6 Napisano 3 Czerwiec 2006 2,3 wydaje mi sie optymalne, 2.0 jest napewno za niskie, 2.5 za wysokie 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pikuś 0 #7 Napisano 3 Czerwiec 2006 Panowie po pierwsze to cisnienie zalezy od rozmiaru opony, po drugie od wagi samochodu a tu wchodzi w rachube jaki jest silnik i tak: dla rozmiaru 205/60 15R i dla silnikow do 110 koni polowa obiazenia przod 0,2 tyl 02 na obciazonym przod 2,3 tyl 2,6 dla tego samego rozmiaru i silnikow do 128kW przod 2,2 tyl 2,2 obciazony przod 2,8 tyl 2,9. Nie chce mi sie wypisywac dla wszystkich samochodow i rozmiarow opon ale tak to mniej wiecej wyglada. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość Murzyn #8 Napisano 3 Czerwiec 2006 ...mowimy o tym samym silniku, ktory ja mam i o identycznych oponach 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pikuś 0 #9 Napisano 3 Czerwiec 2006 No to skoro tak to wydaje mi sie, ze silnik 115 nie jest duzo ciezszy od 110 wiec wartosci podalem. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość Murzyn #10 Napisano 3 Czerwiec 2006 dokladnie sa takie same paraetry, ale przy takim profilu i nie obciazonym aucie warto dodac 0,2-opona lepiej uklada sie na zakrecie 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pikuś 0 #11 Napisano 3 Czerwiec 2006 No ale wtedy zamiast na prostej drodze przylegac cala powierzchnia przylega czescia srodkowa i ma mniejsza przyczepnosc. I po pewnym przebiegu opona na srodku nie ma prawei bierznika a po brzegach jak nowa. :mrgreen: Chyba wiecej sie jezdzi po prostych niz w zakretach i raczej takie cos to chyba mozna stosowac przy sportowej jezdzie. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość Murzyn #12 Napisano 3 Czerwiec 2006 masz racje, ale tak sie dzieje przy duzo wiekszym cisnieniu. przy roznicy 0,2 nie ma takiego zjawiska 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pikuś 0 #13 Napisano 3 Czerwiec 2006 Oj zebys sie nie zdziwil. Mialem juz taki przypadek i lepiej tak nie robic. W ksiazce mam napisane zeby tych wartosci nie przekraczac o 0,02 0,03 wiec 0,2 to juz naprawde bardzo duzo. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
bolek 0 #14 Napisano 10 Lipiec 2006 Ja pompuje 2.0 na kazde kolo ze względu na Krakowskie dziury :neutral: 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MARTiiii 0 #15 Napisano 10 Lipiec 2006 Ja daje tak jak Audi podaje po 2,0. No i raczej tyle powinno być skoro na klapce wlewu pisze. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość Keżor #16 Napisano 11 Lipiec 2006 a ja ile powinienem mieć?? 225/45 17" bo na wlewie paliwa nie ma takiej oponki najwieksza jest 16 wypisana no i nie wiem. coś tam wpompowałem ale na oko 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Hugo 34 #17 Napisano 11 Lipiec 2006 a ja ile powinienem mieć?? 225/45 17" bo na wlewie paliwa nie ma takiej oponki najwieksza jest 16 wypisana no i nie wiem. coś tam wpompowałem ale na oko Z tego co pamiętam to 2.2 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość Keżor #18 Napisano 11 Lipiec 2006 a ja ile powinienem mieć?? 225/45 17" bo na wlewie paliwa nie ma takiej oponki najwieksza jest 16 wypisana no i nie wiem. coś tam wpompowałem ale na oko Z tego co pamiętam to 2.2 dzięki, ale przecież Ty miałeś 18" z tego co kojaże 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Hugo 34 #19 Napisano 11 Lipiec 2006 a ja ile powinienem mieć?? 225/45 17" bo na wlewie paliwa nie ma takiej oponki najwieksza jest 16 wypisana no i nie wiem. coś tam wpompowałem ale na oko Z tego co pamiętam to 2.2 dzięki, ale przecież Ty miałeś 18" z tego co kojaże Ale ja odpowiedziałem na Twoje pytanie o ciśnienie w 225.45.17 Później zerkne na naklejke w aucie i się upewnie czy dobrze pamiętam A ja w 225.40.18 mam dmuchnięte 2.3 :mrgreen: 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
wojtas-audi 0 #20 Napisano 11 Lipiec 2006 Mi w 225/45/17 dmuchneli tez kolo 2.3 ... :roll: 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
grzesioo 0 #21 Napisano 30 Sierpień 2006 Panowie po pierwsze to cisnienie zalezy od rozmiaru opony, po drugie od wagi samochodu a tu wchodzi w rachube jaki jest silnik i tak:dla rozmiaru 205/60 15R i dla silnikow do 110 koni polowa obiazenia przod 0,2 tyl 02 na obciazonym przod 2,3 tyl 2,6 dla tego samego rozmiaru i silnikow do 128kW przod 2,2 tyl 2,2 obciazony przod 2,8 tyl 2,9. Nie chce mi sie wypisywac dla wszystkich samochodow i rozmiarow opon ale tak to mniej wiecej wyglada. Od rozmiaru opony?? pierwsze słysze. znam gościa który w kombajnie pompował koło. Przy 8 atmosferach jak się go zapytali "dizel ile już jest?? tyle to chyba za dużo!!" odpowiedział duże koło dużo atmosfer. i przy 14 czy 16 wybuchło!! Miał szczęście że nie przewrócił się na niego pojazd i nie zabiły go kawałki opony. Ciśnienie w oponie 12" to takie same ciśnienie w oponie 18" więc nie wydaje mi się że od rozmiaru opony. z resztą tu jest link do sprawdzenia http://www.autoforum.com.pl/24.cms najlepiej to widać na przykładzie bmw e36 323 tam jest najwięcej rozmiarów opon podanych 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
pet3r 0 #22 Napisano 30 Sierpień 2006 ludzie nie mylcie cisnienia z objetoscia!!! ja mam u siebie 2.0 atm. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
AZIK 0 #23 Napisano 31 Sierpień 2006 205/60 15R 2,0 przód 2,2 tył dla małego obciążenia tzn 2 osoby przód + dwa "maluchy" tył i siatka z zakupami. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pikuś 0 #24 Napisano 31 Sierpień 2006 grzesioo zle mnie zrozumiales, chodzilo mi, ze u siebie przy autku chyba nie bedziesz jezdzil przy rozmiarze 195/65/15 z 2 atmoswerami i przy rozmiarze 215/ 50/17 czy podobnym z tym samym cisnieniem. Traz kapisz o co biega :?: :mrgreen: A co do tego kumbajnu to niezly debil bo tam chyba 1,5 atmosfery nie wiecej. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość zdeniu #25 Napisano 31 Sierpień 2006 A co do tego kumbajnu to niezly debil bo tam chyba 1,5 atmosfery nie wiecej. no chyba jednak sporo więcej wystarczy spojrzeć na opone w dobrym góralu to widać zakres ciśnień ja u siebie mam przedział 4,5 do 6 atmosfer 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pikuś 0 #26 Napisano 31 Sierpień 2006 zdeniu, nie porownuj gorala do kumbajnu. Wiem, ze w najwiekszym Ursusie w tylnich kolach chyba nie ma wiecej niz 2 atmosfery. Jutro jak da rade to z ciekawosci bede mogl to sprawdzic. No i dzisia sprawdzilem i w Ursusie z tylu jest 1,8 a przy Kombajnie wiekszym od Bizona 1,6. :razz: 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
grzesioo 0 #27 Napisano 1 Wrzesień 2006 Pikuś zobacz na ten link który podałem i przykład bmw e36 323ti. Rozmiary gumy od 15 do 17 a ciśnienie te samo 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość MorgothDBMA #28 Napisano 1 Wrzesień 2006 A ja sprawdzałem ostatnio u siebie (bo niedawno kupiłem) i miałem przód: 0.235, 0.23 a tył 0.235 i 0.185 Napompowałem wszedzie rowno po 0.235 [MPa] Czy to nie za dużo? Może powinienem zmiejszyć? Koła mam 205/55 R16 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pikuś 0 #29 Napisano 1 Wrzesień 2006 grzesioo, alew Audi nie ma tak samo dla kazdego rozmiaru. Wiadomo co lepsze. hihihi 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rembi 0 #30 Napisano 13 Wrzesień 2006 U mnie mam opony 205/55/16 i mam 2.2 na każdym kole. Wcześniej miałem 2.8 bo tak mi barany w niemczech napompowały jak zmieniałem oponki. I na stacji diagnostycznej wyszło mi że mam amorki szmelc. A wszystko przez za duże ciśnienie w kołach. Facet zmniejszył do 2.2 i już było normalnie. Tak więc 2.2 to chyba optimum. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach