Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od około tygodnia turbo czasem przestaje ładować i komp wchodzi w tryb awaryjny. Zaopatrzyłem się w Vaga (tylko nie bijcie bo to moje pierwsze logowanie i pierwszy tdi więc jestem totalnie zielony) i oto co wyszło:

001dynm.jpg

003dyn.jpg

004dyn.jpg

008dyn.jpg

010dyn.jpg

011dyn.jpg

Wywaliło jeszcze błędy 575 i 1265, po skasowaniu powrócił tylko 575.

Dodatkowo climatronic wyświetla błąd czujnika temperatury w podsufitce i otoczenia dmuchawy świeżego powietrza (ciągła przerwa w obydwu przypadkach). Gdzie znajdują się te czujniki? Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Przepływomierz do czyszczenia bo słabo mierzy (filtr powietrza - wymiana)

Logi są dobre dopuki auto nie wpadnie w tryb awaryjny, jeśli wywali błąd to powtarzasz do skutku.

Spróbuj zrobić pod rząd 5 prób grupy 011 dyn. i zamieść pierwszą i ostatnią (3 bieg i pedał :evil:)

Wstaw resztę logów :wink4: (stat i BS)

Opublikowano
  • Autor

000bs.th.jpg003bs.th.jpg004bsz.th.jpg

000001003st.th.jpg000001003st.th.jpg000001003st.th.jpg

I porównanie logów z grupy 11 z pierwszej i ostatniej z pięciu prób pod rząd:

42289324.th.jpg

Opublikowano

no i widac ze turbo sie rozjezdzilo ... ehhh widac ze trzeba zrobic szkolenie z nauki jazdy TDI ...

zrob jeszcze raz 010 i 008 ... cos mi sie wydaje ze lmm tez zyje ... :wink4:

p.s na statyczne nie chcialo mi sie patrzec ... :wink4: ktos napewno spojrzy ...

Opublikowano
  • Autor

No rzeczywiście jak dzisiaj dostał po garach to trochę się obudził, chyba trzeba dociążyć prawą nogę, oby to było tylko to. Auto mam krótko i chyba rzeczywiście muszę się jeszcze sporo o nim nauczyć. Jutro zrobię te dwa pomiary. Tylko co z tym błędem 00575? No i co z tymi czujnikami temperatury do climatronica?

[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2009, 23:13_________________________________________________008dyn.jpg

010dyn.jpg

Auto najczęściej wpada w tryb awaryjny na 2 przy ok 3000obr. Potem też przy logowaniu na 3 ta sama sytuacja. Po kilku próbach, o dziwo, było ok, można było gazować nawet na 2. Powrócił też błąd 1265.

Opublikowano

czyli wychodzi na to ze syfu jest zbyt duzo i trzeba bedzie wywalic turbo ...

Opublikowano

czyszczenie turbiny cie nie ominie , jak to zrobisz bedzie sie mozna zajac imm [br]Dopisany: 20 Czerwiec 2009, 17:23_________________________________________________popraw statyczne chyba ze lupe mi wyslesz to da sie to zobaczyc

Opublikowano
  • Autor

Logi poprawione. Myślałem, że tego uniknę bo po lekkiej rozgrzewce auto zaczęło jeździć już dobrze. We wtorek jadę w 250km trasę i po powrocie będzie trzeba się tym zająć. Dziękuję za zainteresowanie.

Opublikowano

bs nie da sie obejrzec chyba ze z lupa jak wczesniej pisałem , po trasie zobaczysz jak nie bedzie lapal notlaufa moze na jakis czas odłozysz czyszczenie ,pomasuj troche pedał gazu rozpedzaj popuszczaj tylko tak na 3 biegu zeby kierownice popracowaly w pełnym zakresie

Opublikowano
  • Autor

Sorry za te babole z logami, docieram się...już powinno być dobrze (po kliknięciu i powiększeniu). Czyli jazda do 4tys obr, trochę popuścić i znowu, tak?

Opublikowano

Sorry za te babole z logami, docieram się...już powinno być dobrze (po kliknięciu i powiększeniu). Czyli jazda do 4tys obr, trochę popuścić i znowu, tak?

tak własnie i dosc czesto jak oczywiscie bedziesz mial okazje [br]Dopisany: 20 Czerwiec 2009, 18:54_________________________________________________teraz widac ale to nie sa bs a i 003 trzeba przegazowac a potem zrobic log 003 ,