Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Pajączek na szybie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szyba dostała kamieniem i pojawił się wspomniany pająk o średnicy około 10mm, czy:

1. to coś zatrzyma ekspansję pajączka ? http://allegro.pl/item662904174_klej_do_szyb_gwiazdy_pekniecia_wiosenna_promocja.html

2. muszę udać się do zakładu autoszybowego ?

Opublikowano

miałem coś takiego , też złapałem kamien z auta nadjeżdżającego z na przeciwka

pierwsze co zaklej szybę ( miejsce pająka) taśmą przed zabrudzeniem , a póżniej odwiedź najlepiej jakiś zakład który sie w tym specjalizuje tak bedzie najbezpieczniej .

mi to robili w kwocie ok 80 pln i rok gwarancji

Opublikowano

Tylko z tym nie zwlekaj, jedź póki jest małych rozmiarów, bo te pajączki szybko rosną. :decayed:

Opublikowano

no jedź szybko do zakładu, bo ja pojechałem po 3 czy 4 dniach (ok 300km zrobione) no i za dużo nie zdziałali oprócz wzmocnienia tego miejsca... :disgust:

Opublikowano

ja mam pajączka już dwa miesiące i się nie powiększa :naughty: bynajmniej na razie :gwizdanie: chyba muszę w końcu coś z nim zrobić :mysli:

Opublikowano

goń czym szybciej i nakładaj "plaster" bo inaczej cała szyba do wymiany będzie

Opublikowano

U mnie pajączek średnicy 1 cm wyskoczył na dole szyby. Pojechałem do naprawy i panowie powiedzieli, że nie mogą tego zrobić, bo oni to najpierw wybijają i potem zaklejają. Nie mogą tego zrobić, bo tam na dole gdzie jest klejona są za duże naprężenia i cała szyba pęknie jak to wybiją. Poza tym Panowie stwierdzili, że w Audi szyba pęka na okrągło, bo jest tak skonstruowana i że na 100% nic więcej niż ten pajączek mi się nie zrobi. Minęły 2 miesiące i pękniecie jest takie samo jakie było. Dodam, że w poprzednim samochodzie miałem tak samo i po tygodniu miałem już pękniętą całą szybę ;) (ford fiesta 2004r)

Opublikowano
  • Autor

Pan w zakładzie powiedział, że pajączek jest za blisko krawędzi aby naprawiać... koniecznie należy wymienić przednią szybę! (tiaaaaa)

Zatem skoro samochód przeszedł właśnie przegląd i zastrzeżeń nie było, a pajączek się nie powiększa, to pozostawiam sprawę naturze... :>

Dzięki za porady :good: