Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Brak płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam problem z płynem chłodniczym który powoli znika ze zbiorniczka wyrównawczgo. Wycieków nie ma gołym okiem ubytek jest ok. 0,5 litra na 2500 km. W samochodzie jest gaz i słyszałem że może gdzieś na łączeniach od gazu ubywać a teraz jest pusty cały zbiorniczek. Zauważyłem również biały osad na gwinciezbiornika i mam pytanie czy może on jakimś cudem tamtędy parować? Może miał ktoś taki p roblem i mi coś poradzi. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

osad tłusty czy wyschnięty??

Opublikowano
  • Autor

osad na na koncach węzyka suchy

Opublikowano

Dołączam się do wątku mam silnik 1,8T i gaz, zauważyłem,że płyn mi też ubywa. Poziom oleju mi się nie podnosi i nie ma majonezu na korku ani na bagnecie więc wykluczam dostawanie się płynu do silnika. Nie zaobserwowałem żadnych wycieków z chłodnicy? Czy aby korki od zbiornika wyrównawczego nie posiadają jakiegoś "zaworka bezpieczeństwa" - po to aby w razie czego wyrzucać nadmiar (ciśnienia) płynu poza układ?

Opublikowano

Przyczyną może być nieszczelny korek zbiorniczka wyrównawczego. Ogólnie wycieki płynu chłodzącego są trudne do zlokalizowania, ponieważ na zimnym nie cieknie a jak się rozgrzeje to szybko odparowuje i nic nie widać :mysli:

Opublikowano

jesli osad na koncach wezyka suchy to najczesciej plyn ucieka tamtedy gdzie zostawia osad, ale jesli osad na korku tlusty to najczesciej olej w chlodziwie :confused4:

Opublikowano

mam 1.8 gaz i tez mam taki problem. bylo wszystko ok dopoki mi rozrzadu nie zmieniali. po tej naprawie wypadla mi chlodnica z zatrzasku i od tamtej pory ubywa mi plynu.