Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Brak ciśnienia na cylindrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy mam pewien problem. Mianowicie prawdopodobnie nie mam cisnienia na jednym cylindrze. Nie mierzylem tego bo nie mam jak ale wyraznie widac jak poluzuje te srubki to z trzech cilindrow pryska a z czwartego duzo slabiej. Dodatkowe efekty specjalne jakie towarzysza temu zjawisku to trzepanie potworne silnikiem co za tym idzie calym autem oraz jak wyciagne bagnet to strasznie olej dymi. Czy ma ktos podejrzenia co to moze byc i ile to moze kosztowac?

Opublikowano

Odkręć korek wlewu i zobacz czy dymi na niebiesko czy bezbarwnie. Jak na niebiesko to znak że swoje przejechał i ma przedmuchy i spala olej.Co do trzepania to może być np zła dawka paliwa. A co do cośnienia to jedź na sprawdzenie miernikiem to będziesz miał pewność, bo nawet nie wiem co teraz innego mogę ci poradzić. :confused4:

Opublikowano

Jak byśmy jeszcze wiedzieli jakie Ty to śrubki popuszcałeś to może byśmy coś powrużyli a tak to jedna wielka niewiadoma. Jeśli popuszczałeś świece żarowe i jeśli mocno kopci z pod szabelki to mógł się tłok rozsypaś. Czasami AFNy nie dożywają tych dwóch miliomów km. :naughty: