Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A6 AWX] Nie odpala na zimno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A6 1.9 TDI AWX 130 km.Dzisiaj nie odpalił .Przeczytałem wiele postów ale niewiele mi to dało prosze o jakieś porady.Udało się go uruchomić poprzez użycie samostartu ,wiem że to niezdrowe dla silnika ale odpalił na strzał i potem chodził normalnie.Kilkakrotnie odpalany startował bez problemu.Jednak po kilku godz. postoju znowu nie zapalił.Vag nie znalazł żadnych błędów.Co sprawdzić i gdzie szukać? :no: .Biore pod uwage zaworek przy filtrze paliwa,może paliwo się cofa.Tylko żeby to sprawdzić musiałbym zmienić przewody paliwowe na przezroczyste.Prosze o porady,to autko kumpla dlatego jest inne jak w moim profilu.Na forum A6 szukałem już pomocy zaliczyłem 43 strony i nic konkretnego.

Opublikowano

u mnie skończyło się na wymianie głowicy.Duże luzy przy pomowtryskach i ciśnienie uciekało [br]Dopisany: 29 Czerwiec 2009, 09:28_________________________________________________ogólnie to może być milion przyczyn-zawór,rozrząd,pompa paliwa...

Opublikowano

Dokładnie może być to wszystko, co do odpalania na samostart radziłbym z tym ostrożnie, dużo lepiej i dużo bezpieczniej jest odpalać diesla na plaka albo coś podobnego do "pastowania" kokpitu :naughty: Na samostarcie jest bardzo mocny szczał na plaku dużo łagodniej się to odbywa.

Opublikowano
  • Autor

Ten problem z odpaleniem wystąpił z dnia na dzień.Dzisiaj sprawdze czy pompa ciągnie paliwo i czy powietrze nie idzie w wężykach.Obawiam się że może skończyć się na serwisie a tam skroją portfel.

Opublikowano

a moze to swiece zarowe sprawdz czy grzeja ?

Opublikowano

przy takiej temp swiece i tak nie grzeja,sprawdz czy w zbiorniku dziala pompa spietrzajaca...... u znajomego bylo tak ze raz palil dobrze a raz zle a wyszlo ze pompka raz chodzila raz nie...

Opublikowano
  • Autor

Nowe wiadomości- na ciepło też czasami nie odpala i podczas jazdy gaśnie.Wymieniłem przewody paliwowe na przezroczyste te które wychodzą z filtra paliwa idą do jakiejś rurki .Jak zgasł to sprawdziłem , w przewodach było powietrze.Jutro omine filter i podłącze bezpośrednio jak będzie szedł to filtr z zaworkiem do wymiany.A gdzie jest ta pompka spiętrzająca i czy AWX ma jeszcze jakąś inna pompe paliwa i gdzie?.A może ktoś ma schemat układu zasilania to prosze o zamieszczenie to ułatwi całą robote.

Opublikowano

w zbiorniku jest,jest to pompa ktora podaje paliwo do pompy wysokocisnieniowej, bo ta pompa sama nie jest wstanie zaciagac paliwa w wystarczajacym stopniu.

Opublikowano
  • Autor

A gdzie jest pompa wysokociśnieniowa??? :no: ja nie mam pojęcia.Dziękuje za podpowiedzi są naprawde pomocne i oszczędzają mi czas.A czy czasami to nie pompowtrysk spełnia role pompy ?

Opublikowano

z tyłu silnika z tego co pamiętam [br]Dopisany: 29 Czerwiec 2009, 22:40_________________________________________________na wysokości osłony silnika ,a AVF tak jest

Opublikowano
  • Autor

U mnie w BLB jest na głowicy z tyłu ale w tym AWX nie widze :mysli:

Opublikowano

w zbiorniku tez powinna byc pompa tak zwana spetrzajaca ktora doprowadza paliwo do pompy wysokocisnieniowej, a ona nastepnie do pompo wtryskiwaczy, jesli ta pompa nie dziala to wlasnie dlatego mozesz miec takie objawy

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem tą pompe na głowicy faktycznie jest tak samo jak u mnie.Dostałem się do zbiornika od góry, jeszcze tej pompy nie wyjąłem .Powietrze idzie od przewodu paliwowego ze zbiornika.Podłącze sie bezpośrednio do wyjścia ze zbiornika i podłącze do pompy zobacze czy przypadkiem się nie zapowietrza od tej pompy w zbiorniku.A może po drodze od zbiornika gdzieś się przetarł i ciągnie powietrze.[br]Dopisany: 30 Czerwiec 2009, 20:51_________________________________________________Pompa w zbiorniku sprawdzona ,przewody paliwowe sprawdzone od zbiornika do filtra .Po odpaleniu pracuje około 3min.po czym gaśnie.Wygląda to tak jakby się zapowietrzał.Następnie odpala na coś w rodzaju samostartu i znów pracuje około 3min. przy obrotach około 2.5 tyś. i znów gaśnie. Co to może być bo już brakuje mi pomysłu i cierpliwości! :wallbash: jakieś pomysły???

Opublikowano

ECU? Zalany?? Myłeś samochód??

Opublikowano
  • Autor

Deszcze padają tu często,o tym nie pomyślałem.Jutro wyjmę sprawdze w razie konieczności osusze i zobaczymy.Dzięki pójde tym tropem.

Opublikowano

WD 40 osusz zdejmij podszybie sprawdź styki i czekamy czy pomogło,

mam jeszcze klika innych pomysłów ale ten to podstawa :)

pzdr

Opublikowano
  • Autor

Jak masz jeszcze jakieś pomysły to smiało dawaj ,ja narazie jestem zrezygnowany , walcze z tym już tydzień.Codziennie po pracy 2-3 godz. i brak efektów złośliwa maszyna :kox:

Opublikowano
  • Autor

ECU suche ,bez wilgoci.Dodatkowo psikałem na kostki .Nadal jest jest to samo zapali(na samostart) pochodzi kilka minut i gaśnie.Odłączałem też czujnik temperatury paliwa.Nadal nic,wywaliło tylko błąd na komp.Vag niczego nie znalazł.Poddaje się to mnie wykończyło :sick3:[br]Dopisany: 04 Lipiec 2009, 16:54_________________________________________________Podeszłem do tematu jeszcze raz .Wymieniłem pompe w zbiorniku i :thumbdown: dalej lipa.Przejrzałem forum Passata,Skody,Seata.Po przeanalizowaniu tych wszystkich postów nasuwają się dwa wnioski,może to być pompa tandemowa lub uszczelniacze pod pompowtryskami.Co o tym myślicie ? :mysli:

Opublikowano

musisz sprawdzic cisnienie na cylindrach,czasami zdarza sie ze gniazda pompowtryskow sie wyrabiaja, ale w parze idzie podnoszacy sie stan oleju bo paliwo dostaje sie do oleju...