Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Audi Drive Select opinie, doświadczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, czy ma ktoś jakieś doświadczenia w B8 z tym systemem? Zalety - wady?

Opublikowano

jezeli jest to system dzieki ktoremu ustawiasz zawieche w trybach individual, dynamic,comfort i auto, to ojciec ma to u siebie w b8 i jest strasznie zadowolony z tego, w trybie comfort auto plynie kiera lekko chodzi, w trybie dynamic kiera chodzi twardziej i kazdy nawet najmniejszy ruch przeklada sie na jezdnie, auto jest sztywniejsze w tym trybie, w trybie auto jest taki kompromis a individual to z tego co wiem to sie dopasowuje do stylu jazdy kierowcy, u nas w b8 sa 4 tryby, ale widzialem tez b8 bez trybu individual

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest to system dający możliwość dostosowania poszczególnych układów samochodu do indywidualnych potrzeb/upodobań

możesz modyfikować:

reakcję na naciśnięcie na pedał przyspieszenia

siłę wspomagania i o ile jest opcjonalny dynamiczny układ kierowniczy stopień przełożenia

zachowanie skrzyni biegów (tylko automat) - nie ma trybu "s" wybieranego dźwignią o ile jest drive select

zawieszenie o ile jest opcjonalne o zmiennej charakterystyce

tryb indywidual dostępny zdaje się przy pełnym MMI z navi :hi:

Opublikowano

aha to ten uklad audi drive select tez jest w naszej b8

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bez MMI nie ma trybu Individual, w którym można każdy parametr osobno ustawić, jak kolega napisał.

Mam takie urządzenie (właśnie bez MMI).

W trybie Dynamic jest inna reakcja na pedał gazu (wrażliwy), mało wspomagana kierownica i twarde zawieszenie. W trybie Comfort na odwrót. BTW tryb Comfort w Audi, to trochę bardziej sztywne zawieszenie niż w typowym francuzie, nie mówiąc już o brykach z USA.

Jest tryb Auto, który teoretycznie ma dostosowywać się do jazdy ale raczej przypomina średnią z obu trybów.

Efekt jest np. taki, że jak pod światłami zmienisz z Comfort na Dynamic, i zapomnisz o reakcji pedału gazu to zrywasz asfalt, ew. całujesz w zderzak samochód przed Tobą.

Jest jeszcze osobny układ, który nazywa się Dynamic Driving i on w powoduje, że zmienia się przełożenie układu kierowniczego, zależnie od prędkości. Ja tego nie mam, to się ni wypowiem.

pozdro

• 1 rok później...
Opublikowano

Minęło już troszkę czasu - najprawdopodobniej system Drive Select jest Wam już lepiej znany ;)

Możecie powiedzieć coś więcej na temat zawieszenia w tym systemie? Jak to jest rozwiązane - jakiś dodatkowy regulator zmieniający twardość amortyzatora? (sprężyn to chyba nie dotyczy bo w takim przypadku zmieniała by się wysokość zawieszenia).

• 2 lata później...
Opublikowano

Podbijam zapytanie powyżej. Jestem na etapie poszukiwań b8 w 3.0 diesel'u i gdy widzę ADS w szczegółach oferty raczej opuszczam stronę. Czy jest się czego obawiać w kwestii awaryjności i serwisowania (głównie rozchodzi się o zawieszenie magnetyczne)?

Opublikowano

System jest mało awaryjny ale jak cos sie wykruszy to niestety koszta wielkie (amorki ) .

Opublikowano

Domyślam się, że firmy zewnętrzne jak Bilstein, Koni, Tein itd. takich amortyzatorów nie produkują? Czyli w razie biedy po zakup tylko do ASO? Na allegro widziałem używane części to w porównaniu do zawieszeń pneumatycznych koszta podobne.

Opublikowano

ma ktos namiar jak ustawic parametry silnika, niestety nie mam ADS ale czytalem ze idzie skonfigurowac motor vagiem

• 4 lata później...
Opublikowano

Panowie podepnę się pod temat. Przeglądam B8 w poszukiwaniu ideału i kilka razy trafiłem na samochody z ADS. Czy ten system wiąże się z innymi amorkami niż w standardzie ?

Opublikowano
Godzinę temu, gados82 napisał:

Panowie podepnę się pod temat. Przeglądam B8 w poszukiwaniu ideału i kilka razy trafiłem na samochody z ADS. Czy ten system wiąże się z innymi amorkami niż w standardzie ?

Tak ,oraz musisz się liczyć z wiekszym wydatkiem na ewentualne naprawy ich....