mulan 0 Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Witam, walcze z problemem od dluzeszgo czasu i w sumie jest teraz nawet troszke gorzej bo samochod zaczal gasnac na benzynie. Objaw jest taki ze przy manewrach na parkingu oraz podczas np. jazdy przy ok 60km/h gdy wciskam sprzeglo do aby zmienic bieg spdaja obroty do zera i auto gasnie. Robilem: ---------- - regulacje gazu - wymiane filterkow - wymiane swiec - wymiane przewodow wys. napiecia - czyszczenie przepustnicy (nawet wymiana na inna na testy) - w komputerze nie mam zadnych zgloszonych bledow. Jest to instalacja gazowa STAG 200. Dodam ze na benzynie gasnie bardzo rzadko. Czy mieliscie podobny przypadek ? Co moge z tym poradzic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
juby_p 3 Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 daj fotki z pod maski - wtryski i gdzie masz nawiercony kolektor to popatrzymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mstan 0 Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Witam Z opisu wygląda to tak jak byś miał duże obciążenie silnika po wciśnięciu sprzęgła.Mogą to być kłopoty z wyciskiem . Jeżeli nie są to kłopoty mechaniczne to powinna wystarczyć regulacja LPG. Jeżeli chodzi o BP to spróbuj autko przeczołgać : to znaczy znajdź odcinek drogi około 2km.bardzo wyboistej ,a najlepiej polnej nieutwardzonej . Włącz bieg 1,2,lub 3 i zdejm nogę z gazu.Teraz ECU samo będzie musiało utrzymać wolne obroty (około 900) tocząc auto i mając zmienne obciążenie silnika. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulan 0 Posted July 2, 2009 Author Share Posted July 2, 2009 teraz mechanicy mi powiedzieli ze to jest wina silnika benzynowego. i ze mam skasowac ustawienia adaptacyjne aby silnik sie uczyl od nowa. czy to jest prawda ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
juby_p 3 Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 moze być, ale jesli tak jest to znaczy że LPG jest xle ustawione i rozjeżdża sie mapa wtrysku. Kolego fotki poprosze, nieszukaj dziury w całym tylko zrob zdjęcia i zamieśc na forum albo wyslij mi mejlem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulan 0 Posted July 6, 2009 Author Share Posted July 6, 2009 zdjecia z gory silnika wystarcza ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
M3I 0 Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 zdjęcia instalki gazowej : reduktor ,wtryski, nawierty itd... Przerobiłem po kilku ładnych miesiącach ten sam problem. Wymieniałem kable WN i swiece i regulacje u chyba 5 róznych "speców". Zrobiłem nowe nawierty kolektora + własne regulacje i jest dobrze. A że gaśnie na benzynie , tzn. że już benzyna sie rozstroiła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts