Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Z góry przepraszam jeśli ten typ problemu był wczesniej wałkowany , ale sporo szukałem i niestety nic nie znalazłem co mogłoby mnie naprowadzić na właściwy trop.

silnik generalnie pracuje bardzo ładnie , jednak odpalanie sprawia mu małe problemy - muszę "kręcić" silnik dosłownie o sekundę dłużej niż normalnie aby odpalił. Nie istotne jest to czy silnik jest ciepły czy zimny , czasami jest ok ( 30% odpaleń).

czy ktos z was spotkał się z tego typu problemem?

Z góry dziekuje za pomoc !

Kamil

Opublikowano

Z tego co piszesz to silnik odpala ,tylko że musisz kręcić 1 sek.dłużej to raczej żaden problem.

Opublikowano
  • Autor

oj , wydaje mi sie ze cos jednak jest nie tak. może cos z pompa paliwa? czasami odpali tak jak powinien ,a czasami ta sekundę no może nawet 2 sekundy trzeba dłużej pokręcić. [br]Dopisany: 05 Lipiec 2009, 21:47_________________________________________________aha , wiem ze to moze nie ten wątek , ale moze jest to jakos powiazane - troszeczke wariuje mi wskaznik paliwa ( zawiesza się na danej wartosci - zarowno dystans do pokonania jak i wskazówka )

Opublikowano

będzie chyba trzeba sprawdzić Vagiem ewentualne błędy - podejrzewam błąd sporadyczny braku sygnału z czujnika wałka rozrządu G40 - jeśli się potwierdzi to przede wszystkim spray'em do złącz elektrycznych potraktować wtyczki, zarówno tę od samego czujnika jak i te na wiązkach po drodze do samego ECU.

be9f874e0b50c3f7med.jpg

Opublikowano
  • Autor

dzięki za linka , będę śledził Twój watek , niestety chyba póki co brak pomysłów co może być przyczyną takiego zachowania :/

Sztomel , dzięki za schemacik , sprobuje , może pomoże :)